Ο Χορός του θανάτου

Δράμα
από 31/10/2018 έως 2/3/2019
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ο Χορός του θανάτου - Θέατρο: Μεταξουργείο

Σύντομη περιγραφή

Ο Χορός του θανάτου στο θέατρο Μεταξουργείο. Η κύρια θεματική του έργου πηγάζει από την συζυγική σύγκρουση. Παράλληλα υποβόσκουν -άμεσα ή έμμεσα- η υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου απέναντι στον άλλον, απέναντι στο θάνατο, απέναντι στον κόσμο και τη ζωή, απέναντι στη χριστιανική ενοχή, στη μετά θάνατον ζωή και τη μεταφυσική.

Αναλυτική περιγραφή

Ένα ζευγάρι -ο Έντγκαρ και η Άλις-, που ζει απομακρυσμένο και απομονωμένο σ΄ ένα νησί, σε ένα κτήριο που κάποτε ήταν φυλακή, απόψε γιορτάζει τα 25 χρόνια έγγαμου βίου. Από το ξεκίνημα του έργου, προσπαθούν να δραπετεύσουν από την κενότητα της ζωής τους, φτιάχνοντας μαζί παράξενα παιχνίδια που τους κρατούν «ζωντανούς».

Η απροσδόκητη εμφάνιση του Κουρτ, δημιουργεί ένα ερωτικό τρίγωνο, που με τη σειρά του κινητοποιεί ένα χορευτικό διάλογο, στον οποίο ο καθένας από τους τρεις ήρωες αντιμετωπίζει τους άλλους δύο.

Πέραν αυτών όμως, ο Στρίντμπεργκ, μέσα από τις πυκνές σιωπές ανιχνεύει μια σειρά από παγκόσμια υπαρξιακά ζητήματα. Ο Στρίντμπεργκ ως μέγας προφήτης, συλλαμβάνει πολύ βαθειά μέσα του, ότι το παιδικό παιχνίδι και το όνειρο, είναι οι μόνες καταφυγές, που επιτρέπουν την απόλυτη ελευθερία της έκφρασης. Δημιουργεί έτσι, ένα δαιμονικό αλλά και απολαυστικό αριστούργημα.

Ηθοποιοί

Άκις Βλουτής
Δήμητρα Χατούπη
Βασίλης Ευταξόπουλος

Συντελεστές

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Άκις Βλουτής
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Λογοθέτης
Μουσική: Κώστας Ζησιμόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντωνίνα Βλουτή
Φωτογραφίες - Trailer: Βάσια Αναγνωστοπούλου
Προβολή - Επικοινωνία: BrainCo (υπεύθυνη project: Σταυρούλα Κεντιέ)

Video

Στοιχεία θεάτρου

Ακαδήμου 14
Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5234382