Ο Βουβός Σερβιτόρος

Κοινωνικό
από 22/1/2018 έως 6/3/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ο Βουβός Σερβιτόρος - Θέατρο: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Σύντομη περιγραφή

Ο Βουβός Σερβιτόρος του Harold Pinter στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων... Μέσα από ένα παράλογο παιχνίδι ρόλων και εξουσίας, σε ένα κλειστοφοβικό περιβάλλον, οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με την αόρατη βία και τις εντολές που λαμβάνουν κάθετα, μέσα από ένα καφκικό σύστημα εξουσίας.

Αναλυτική περιγραφή

Σε ένα υπόγειο στο Μπέρμιγχαμ, δυο πληρωμένοι εκτελεστές περιμένουν την επόμενη αποστολή τους. Ο βουβός σερβιτόρος - ένα αναβατόριο στη μέση του δωματίου - αρχίζει να φέρνει παραγγελίες.

Καθώς εκείνες αυξάνονται, τα τρόφιμα δεν υπάρχουν, η ανυπομονησία για τη «δουλειά» μεγαλώνει, οι ερωτήσεις πληθαίνουν και η επικοινωνία με τον έξω κόσμο, αλλά και μέσα στο δωμάτιο, γίνεται επικίνδυνη υπόθεση μέσα από ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων όπου θύτης και θύμα δύσκολα διακρίνονται.

Ο Νίκος Πασχίδης και η Νουρμάλα Ήστυ καταπιάνονται με το εμβληματικό έργο του Harold Pinter που επανέρχεται στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή καυτηριάζοντας τις κοινωνικές και εργασιακές σχέσεις με ένα σύγχρονο και απόλυτο τρόπο.

Καθημερινοί διάλογοι για τα πιο εφήμερα θέματα αυξάνουν την αγωνία και αποκαλύπτουν τους χαρακτήρες των δύο ηρώων και τη μεταξύ τους σχέση.

Ηθοποιοί

Κωστής Μπούντας
Θανάσης Ισιδώρου

Συντελεστές

Συγγραφέας: Harold Pinter
Μετάφραση: Νίκος Πασχίδης, Ξανθή Κρανίδη
Σκηνοθεσία: Νίκος Πασχίδης, Νουρμάλα Ήστυ
Σκηνικά - Κοστούμια: Εβελίνα Δαρζέντα, Δάφνη Κολυβά
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Στοιχεία θεάτρου

Κύπρου 91Α
Κυψέλη
Τηλ. 213 0040496, 694 5348445