Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας

Παιδικό
από 24/9/2017 έως 1/4/2018
  (3,0 / 5,0) από 1 κριτική
ΔΗΜΗΤΡΑ  
25 Μαρτίου 2018
Μια παράσταση η οποία παρουσιάζει δυο βιβλία του Χορχε Μπουκάι σε μια ιδιαίτερα «εύπεπτη», για τους μικρούς θεατές, μορφή. Χωρίς υπερβολές και πολλά μέσα, με πολύ χιούμορ και καλή διάθεση από τους ηθοποιούς το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπέστατο.
-
Παράσταση: Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας - Θέατρο: Studio Μαυρομιχάλη

Σύντομη περιγραφή

Η βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι και ο διάσημος Αργεντινός γιατρός ψυχοθεραπευτής αλλά και εξαιρετικός συγγραφέας συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μια παιδική παράσταση που μιλάει για τις αξίες της ζωής, όπως η αγάπη, το μίσος, η ταπεινοφροσύνη, η ματαιοδοξία, η αυτοεκτίμηση, και το θάρρος.

Αναλυτική περιγραφή

Δυο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι διασκευασμένες από την βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι φτιαγμένες με πολύ κέφι χιούμορ, διάδραση και φαντασία για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ. Μια ιστορία αγάπης και μίσους, ταπεινοφροσύνης και ματαιοδοξίας, που εξηγεί πως ο τρομερός εχθρός μας, μπορεί να γίνει ο καλύτερος μας φίλος.

Ο ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ. Όλα διαδραματίζονται σε ένα τσίρκο, κλόουν, ζογκλέρ, μάγοι, ταχυδακτυλουργοί και ένας τεράστιος Ελέφαντας. «Από τότε που ήμουν μικρός είχα μια απορία: πως γίνεται ένα ζώο τόσο δυνατό όσο ο ελέφαντας του τσίρκου να κάθεται αλυσοδεμένος σε ένα τόσο δα ξυλαράκι καρφωμένο στην άμμο;».

Ηθοποιοί

Κωνσταντίνος Δανίκας
Μαρίνα Πανηγυράκη
Στράτος Σωπύλης
Δημήτρης Πλειώνης

Συντελεστές

Συγγραφέας: Χόρχε Μπουκάι
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλειώνης
Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Κίνηση - Χορογραφίες: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
Πρωτότυπη μουσική: Νάσος Σωπύλης
Φώτα: Στέφανος Κοπανάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Φλεμοτόμου
Κατασκευή σκηνικού: Άγγελος Καρύδας
Design: Φώτης Πολίτης

Στοιχεία θεάτρου

Μαυρομιχάλη 134
Εξάρχεια
Τηλ. 210 6453330