Ο Συλλέκτης

Θρίλερ
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ο Συλλέκτης - Θέατρο: Πόλη

Σύντομη περιγραφή

Με τα χρήματα που κέρδισε στο «ΠΡΟΠΟ», ο Frederick αγόρασε ένα απομονωμένο σπίτι, στο οποίο διαμόρφωσε το υπόγειο σε κλουβί για τη νεαρή κοπέλα που απήγαγε για να την προσθέσει ως άλλη μια πεταλούδα στη συλλογή του. Η εξέλιξη είναι δραματική...

Αναλυτική περιγραφή

Πρωταγωνιστής του έργου είναι ένας νέος, ταλαντούχος και φιλόδοξος άνδρας, ταπεινής καταγωγής, που μεγάλωσε με την θεία και την ανάπηρη κόρη της, που όμως δεν κατάφερε ουσιαστικά να ενταχθεί ποτέ στην κοινωνία. Όταν κερδίζει το «ΠΡΟΠΟ», αποκτά πλούτη και πλέον η μόνη του ενασχόληση και διέξοδος στη ζωή του είναι η συλλογή πεταλούδων και η Μιράντα, μια νεαρή φοιτήτρια που γίνεται το αντικείμενο του πόθου του.

Ο «Συλλέκτης» είναι το πρώτο μυθιστόρημα του John Fowles, το οποίο τον καθιέρωσε ως έναν απ' τους κορυφαίους σύγχρονους πεζογράφους σε παγκόσμια κλίμακα. Η ένταση του κειμένου του και το σασπένς της ιστορίας, που αφηγείται, κατατάσσουν το βιβλίο, που έγινε αργότερα ταινία και θεατρικό έργο, στα πιο σημαντικά θρίλερ της μεταπολεμικής λογοτεχνίας.

Η διασκευή για το θέατρο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία όπου κι αν ανέβηκε όλα αυτά τα χρόνια. Στην Ελλάδα, το έργο ανεβαίνει ξανά, μετά από αρκετά χρόνια, σε μετάφραση Μαριλένας Παναγιωτοπούλου και σκηνοθεσία Χρήστου Καρασαββίδη, στο θέατρο ΠΟΛΗ, με πρωταγωνιστές τον Στέλιο Αναστασιάδη και την Πολυξένη Μυλωνά. Πρόκειται για μια σύγχρονη ματιά στο κλασικό αυτό έργο, που χωρίς να διαφοροποιεί τους αρχικούς χαρακτήρες, τους δίνει μια σημερινή διάσταση. 

Ηθοποιοί

Στέλιος Αναστασιάδης
Πολυξένη Μυλωνά

Συντελεστές

Διασκευή: Mark Healey
Μετάφραση: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία, φωτισμοί, μουσική επιμέλεια: Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνογράφος: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Φένια Προβελέγγιου, Giovanni Greco
Φωτογράφιση: Αλεξάνδρα Μασμανίδη
Social media: Σοφία Κοζανίδου
Διεύθυνση επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: Red Moonlight Productions

Video

Στοιχεία θεάτρου

Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87
Πλατεία Βικτωρίας
Τηλ. 211 1828900

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.1
Facebook: 4.5