Ο Ναυτικός

Δράμα
από 9/5/2018 έως 14/6/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ο Ναυτικός - Θέατρο: Skrow

Σύντομη περιγραφή

Ο Ναυτικός του Φερνάντο Πεσσόα σε σκηνοθεσία Ηλία Κουντή στο θέατρο Skrow. Ο Ναυτικός είναι ένας διάλογος μεταξύ τριών νεαρών κοριτσιών που ξαγρυπνούν γύρω από τη σωρό μιας άλλης νεαρής κοπέλας, και με το φόβο του χωρισμού τους το πρωί, με το φως της αυγής, αποφασίζουν να μιλήσουν και να διηγηθούν τα όνειρά τους προκειμένου να πιστέψουν ότι είναι πραγματικότητα.

Αναλυτική περιγραφή

Το μονόπρακτο - στατικό δράμα του Φερνάντο Πεσσόα «Ο Ναυτικός» σε σκηνοθεσία Ηλία Κουντή, θα παρουσιαστεί στο θέατρο skrow, για λίγες παραστάσεις.

Ο Ναυτικός είναι το μόνο ολοκληρωμένο θεατρικό έργο του Πεσσόα από τα έξι που έγραψε («Φάουστ» «Διάλογος στον κήπο των Ανακτόρων», «Σαλώμη», «Ο Θάνατος του Πρίγκηπα», «Ο Σακιαμούνι»).

Γράφτηκε μέσα σε μία νύχτα από τις 11 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου του 1913, και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα του συμβολισμού στην Ευρώπη. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει στατικό δράμα σε πεζό λόγο, που ποτέ δεν ανέβηκε όσο ζούσε, και αντανακλά τη θεωρία του Πεσσόα για το ''θέατρο ψυχών''.

Στο έργο αυτό τα κυρίαρχα θέματα είναι δύο. Πρώτον, το θέμα του ονείρου, όπως το εκφράζει ο Πεσσόα μέσω του ετερώνυμου του Σοάρες στο βιβλίο της Ανησυχίας. Δεύτερον, το θέμα του φόβου της Αλήθειας, θέμα πάντα παρόν στο έργο των άλλων ετερώνυμων του, όπως του Σερτς και του Κάμπος.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πορτογαλικής Πρεσβείας της Αθήνας.

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιάννης Σουλιώτης (εκδόσεις ΣΟΚΟΛΗ-ΚΟΥΛΕΔΑΚΗ)
Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουντής
Μουσική Επιμέλεια: Κίμωνας Μαραγκουδάκης
Παίζουν: Μαρία Εξαρχάκου, Εβίνα Λεχουρίτη & Χριστίνα Ελευθεριάδου

Στοιχεία θεάτρου

Αρχελάου 5
Παγκράτι
Τηλ. 210 7235842