Ο γάμος

Κωμωδία
από 16/2/2018 έως 31/3/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ο γάμος - Θέατρο: Ελισσός

Σύντομη περιγραφή

«Ο Γάμος» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ στο θέατρο Ειλισσός, μια εταιρία για τον πολιτισμό. Η «Θεατρική Ομάδα του Νικόλα Σπανού» σας προσκαλεί να πέσετε στην παγίδα του «Γάμου» του Νικολάι Γκόγκολ. Το γέλιο στο «Γάμο» τρυπάει το σκοτεινό μοτίβο της ζωής και το παράλογο συνορεύει με το τραγικό.

Αναλυτική περιγραφή

Ο Λυκούργος Καλλέργης, ο οποίος είχε μεταφράσει το «Γάμο» το 1974 για το ανέβασμα του από το Εθνικό Θέατρο, έγραφε: «Ο Γκόγκολ, χωρίς ν’ ακολουθεί τους μηχανισμούς και την αποσπασματική αλληγορία του παράλογου θεάτρου, είναι φανερό ότι στα έργα του μεταφέρει βαθύτερους υποκειμενικούς συγκλονισμούς και ο εξπρεσιονισμός του σε χαρακτήρες και καταστάσεις ταυτίζεται συχνά με τη φόρμα του παραλόγου. Βάζω πρόσωπα πάνω στη σκηνή με κωμικές καταστάσεις για να διασκεδάσω τη βαθιά μελαγχολία μου. Όμως οι θεατές πρέπει να καταλάβουν ότι γελώντας με τους ήρωές μου γελάνε με μένα τον ίδιο, γιατί μέσα σ’ αυτούς έχω μεταφέρει την ίδια μου τη λάσπη». Άραγε ανοίγουν οι άνθρωποι τις καρδιές τους;

"Ο Γάμος" του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ ανέβηκε από τη "Θεατρική Ομάδα του Νικόλα Σπανού" για πρώτη φορά στις 24 Νοεμβρίου 2017 & έως τις 19 Ιανουαρίου 2018 δόθηκαν 22 παραστάσεις στο Θέατρο Τεχνοχώρος Φάμπρικα. Απέσπασε την αγάπη κοινού και κριτικής και επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου «Ειλισσός» για λίγες παραστάσεις.

Ηθοποιοί

Κωνσταντίνος Μπλάθρας
Βαγγέλης Καρατζάς
Κατερίνα Τσακανάκη
Μιχάλης Ζαχαρίας
Θεοδώρα Στεμπάρι
Γιάννος Γαβαλάς

Συντελεστές

Απόδοση κειμένου - Σκηνοθεσία: Νικόλας Σπανός
Μουσική: Θέμης Τελόγλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Βασιλική Σπανού
Φωτισμοί: Πολυδεύκης Κυρλίδης

Στοιχεία θεάτρου

Αγλαονίκης 3 & Βουλιαγμένης 40
Νέος Κόσμος
Τηλ. 210 9214248