Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Κωμωδία
ΠΡΟΣΕΧΩΣ από 27/5

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Σύντομη περιγραφή

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου από τέλη Μαΐου στον υπέροχο θεατρικό κήπο του Χυτήριου σε διασκευή Παπαθανασίου - Ρέππα. Η ιστορία: Ο Θόδωρος, για να μπορεί να καλύπτει τις ερωτοδουλειές του και να δρα ανενόχλητος από τη γυναίκα του Φοφώ, έχει επινοήσει έναν ανύπαρκτο φίλο από την Πάτρα, τον Λευτεράκη. Μέχρι που εμφανίζεται μια μέρα στην πόρτα του!

Αναλυτική περιγραφή

Στον υπέροχο θεατρικό κήπο του Χυτήριου, θα έρθει «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» από τα τέλη Μαΐου. Μια από τις πιο επιτυχημένες κλασικές θεατρικές κωμωδίες (και αργότερα κινηματογραφική) του μεγάλου δάσκαλου του Ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, Αλέκου Σακελλάριου, θα αναβιώσει στην καλοκαιρινή σκηνή του Θεάτρου Χυτήριο, 100 χρόνια μετά απο την γέννηση του συγγραφέα και σκηνοθέτη της (1913), για να γεμίσει το καλοκαίρι με αβίαστο γέλιο, μέσα απο εξαιρετικές κωμικές ερμηνείες.
Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, με απόλυτο σεβασμό στην πρωτότυπη γραφή, υπογράφουν την απόδοση του θεατρικού κειμένου και σκηνοθετούν, ένα αξιόλογο κάστ, που απαρτίζεται με σειρά εμφάνισης, από τους: Μάνο Παπαγιάννη, Αγγελική Δαλιάνη, Δήμητρα Σιγάλα, Τζένη Διαγούπη, Μάνο Ιωάννου, Περικλή Λιανό, Γιάννη Ρούσσο.

Ηθοποιοί

Μάνος Παπαγιάννης
Αγγελική Δαλιάνη
Δήμητρα Σιγάλα
Τζένη Διαγούπη
Μάνος Ιωάννου
Περικλής Λιανός
Γιάννης Ρούσσος

Συντελεστές

Απόδοση κειμένου - Σκηνοθεσία, Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας