Ο Δαίμονας Της Λογικής Του

Θρίλερ
από 27/4/2017 έως 28/5/2017
5 από 1 αξιολόγηση
  (4,0 / 5,0) από 1 κριτική
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Στ.  
8 Μαΐου 2017
Δυνατό κείμενο, ωραία σκηνοθεσία, ωραίες ερμηνείες
-
Ο Δαίμονας Της Λογικής Του

Αναλυτική περιγραφή

Το έργο διαδραματίζεται σε δύο δωμάτια, μια εποχή, όπου τα πράγματα, έμοιαζαν πιο απλά στο φώς, άλλα έκρυβαν πολλά στο σκοτάδι τους. Ο Λούσιαν Μπλέικ, ένας νέος, μεγαλωμένος, μόνο από την αυστηρή και καθολική μητέρα του Μαλίντα, εμφανίζει μια δαιμονική, ψυχοσωματικά ακραία συμπεριφορά, που παραπέμπει στο φαινόμενο του δαιμονισμού. Η Μαλίντα, αντίθετα με τα πιστεύω της, θα εμπιστευτεί τον γιό της σε έναν, ιδιαίτερο, ψυχίατρο, που ειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις, τον Βίκτωρ Μπλάντγουορθ.
Ο Βίκτωρ κρύβει την αλήθεια του, καλά μέσα στα σκοτάδια του. Η Μαλίντα, αναζητάει τον έλεγχο και την πίστη. Ο Λούσιαν, ορίζει το παιχνίδι. Οι τρείς τους θα αναπτύξουν σχέσεις ελέγχου, αντίθεσης και εκδίκησης. Το έργο ακροβατεί μεταξύ λογικού και παράλογου. Φυσικού και μεταφυσικού. Θεού και ανθρώπου. Ένα ψυχολογικό Θρίλερ για έναν δαίμονα που δεν ησυχάζει ποτέ όσο σκεφτόμαστε αλλά πάντα κάποιος τον αναζητεί. Μήπως θα τον αναζητούσες και εσύ;
Μέσα σε ένα στιλιζαρισμένο σκηνικό εποχής, με έντονες αντιθέσεις φωτός και σκιάς, η παράσταση ταλαντεύεται μεταξύ ενός κινηματογραφικού θρίλερ και ενός ψυχολογικού θεάτρου δωματίου. Η απροσδόκητη πλοκή, οι εσωτερικές αναζητήσεις και το συνταρακτικό φινάλε, θα προβληματίσουν τον θεατή φέρνοντάς τον στην θέση να αναρωτηθεί «Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο δαίμονας της λογικής Του». Μια πρωτοποριακή ιδέα που θα αφήσει το στίγμα της σε όποιον την παρακολουθήσει.

Ηθοποιοί

Ειρήνη Πολυδώρου
Δημήτρης Σπαθής
Σάββας Σωτηρόπουλος

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Θωμάς Αντωνάτος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βαγγέλης Τσαρούμης
Μουσική: Γιώργος Αρκομάνης
Γραφικός σχεδιασμός: Νίκος Κυριακόπουλος
Παραγωγή: 3Dmapping.gr

Video

Στοιχεία θεάτρου

Χαλκιδικής 83
Βοτανικός
Τηλ. 211 0121686

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.2
Facebook: 4.9