Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα

Μονόλογος (1 ώρα)

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα - Θέατρο: Altera Pars

Σύντομη περιγραφή

Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα, βασισμένο στο έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο, στο θέατρο Altera Pars. Ένας ύμνος για το δώρο της ζωής, υπό τους ήχους ενός ακορντεόν...

Αναλυτική περιγραφή

“Αυτό είναι το θέμα με τη ζωή. Είναι εύθραυστη, πολύτιμη και απρόβλεπτη και κάθε μέρα είναι ένα δώρο, όχι ένα κεκτημένο δικαίωμα. Ακούστε…”

Στο απόλυτο σκοτάδι ακούμε τη μελωδία ενός ακορντεονίστα. Όταν ανάβουν τα φώτα, ένας κύριος, μαγεμένος από τους ήχους, ξεσπά σε χειροκροτήματα… Και ύστερα; Ξεκινάει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσά τους. Για τη μουσική, τα χρήματα, τις γυναίκες, τη μοναξιά, τη συντροφικότητα, τον έρωτα, για τον φόβο του θανάτου…Όσο άσχημα και αν φαίνονται τα πράγματα, ένα είναι σίγουρο: Ο κόσμος είναι υπέροχος, όπως μας τραγούδησε και ο Louis Armstrong.

Ένας εκ των κορυφαίων ελλήνων ηθοποιών, ο Άρης Λεμπεσόπουλος, μονολογεί, αλλά και συνδιαλέγεται με ένα μουσικό -όπως και με το κοινό- για ερωτήματα που απασχολούσαν, απασχολούν και θα απασχολούν. Όχι με βαρύγδουπο τρόπο, ούτε με ασάφειες και δυσκολίες φιλοσοφικού περιεχομένου. Σε συνεργασία με τον Τάσο Ιορδανίδη βασίζονται στον αριστουργηματικό ''Άνθρωπο με το λουλούδι στο στόμα'' του Λουίτζι Πιραντέλλο και προσκαλούν το σύγχρονο θεατή σε έναν ύμνο της ανθρώπινης ύπαρξης, σε έναν ύμνο για το δώρο της ζωής.

Ηθοποιοί

Άρης Λεμπεσόπουλος

Συντελεστές

Διασκευή - Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια - Φωτισμοί - Σκηνικά - Κοστούμια: Τάσος Ιορδανίδης, Άρης Λεμπεσόπουλος
Φωτογραφίες: Μελίνα Δόσιου
Μουσικός: Ευαγγελία Βελλή - Κοσμά
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Video

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 10 ευρώ
  • Φοιτητικό, Ανέργων, 65+ ετών: 8 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Μεγ. Αλεξάνδρου 123
Κεραμεικός
Τηλ. 210 3410011

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.1
Facebook: 4.5

Παρατηρήσεις

  • Χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων: Στην οδό Τριπτολέμου και στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου υπάρχουν κλειστά πάρκινγκ,σε απόσταση 70 μέτρων από το θέατρο,των οποίων η χρέωση είναι στα 5 ευρώ