Νέκυια - Εκ-σταση

Μουσική
από 12/10/2017 έως 2/11/2017
5 από 2 αξιολογήσεις
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Νέκυια - Εκ-σταση - Θέατρο: Τέχνης Κάρολος Κουν

Αναλυτική περιγραφή

Μετά την επιτυχία της μουσικής παράστασης “Όταν σε λίγο κατεβήκαμε στη θάλασσα”, που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών, η Φένια Παπαδόδημα δημιουργεί σε συνεργασία με τέσσερις νέους ηθοποιούς την θεατρική ομάδα- φωνητικό σύνολο ‘’Tραγούδια από τον πρώτο όροφο’’. Η νεοσύστατη ομάδα συνεργάζεται με τέσσερις μουσικούς, δημιουργώντας μία εντελώς πρωτότυπη εκστατική μουσική αφήγηση πάνω σε πειραματισμούς της σύγχρονης jazz και σε κείμενα του Ομήρου και του Παπαδιαμάντη, σε μια μουσική παράσταση που θα παρουσιαστεί από 12 Οκτωβρίου και μόνο για 4 βραδιές, κάθε Πέμπτη στις 21.15, στη Σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης.

Μουσική έκσταση και παλμική αναπαραγωγή του ομηρικού λόγου. Πολυρυθμίες και ηχοχρώματα που μας ταξιδεύουν στην Αφρική και τη μεσόγειο στα χνάρια του μυθικού Οδυσσέα. Αναβιώνοντας αποσπάματα της Οδύσσειας (α’, ε’ και λ’ ραψωδίες σε μετάφαση Δ. Μαρωνίτη), θέλουμε να ζήσουμε μαζί με τον θεατή - ακροατή ένα συγκλονιστικό και υπερβατικό ταξίδι μέθεξης, μέσα από τη μουσική και τον λόγο, μέσα από τις εκρήξεις του ρυθμού και την γαλήνη του απόηχου των κυμάτων.

Ο Οδυσσέας με τον συμβολικό του θάνατο, την κατάβαση στον Άδη, δεν φοβάται τον δεύτερο αληθινό θάνατο. Είναι μυημένος στον πιο σύνθετο και εκστατικό όλων των ρυθμών: στις μεταμορφώσεις της ίδιας της ζωής.

Ηθοποιοί

Φένια Παπαδόδημα
Ευθύμης Χαλκίδης
Χριστίνα Κωστέα
Χρυσαλένα Χριστοπούλου
Παυλίνα Ζάχρα

Συντελεστές

Μουσικοί:
Φένια Παπαδόδημα - φωνή, γκόνι (αφρικάνικη άρπα), λαούτο, λούπες
Γιώργος Παλαμιώτης - ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Παπαδόπουλος - πιάνο
Λεωνίδας Σαραντόπουλος - φλάουτο
Παναγιώτης Κωστόπουλος - τύμπανα

Video

Στοιχεία θεάτρου

Σκηνή Φρυνίχου
Φρυνίχου 14
Πλάκα
Τηλ. 210 3222464