Μοτέλ Θήβα

Διασκευή
από 10/5/2017 έως 31/5/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Μοτέλ Θήβα - Θέατρο: 104

Αναλυτική περιγραφή

2 πρόσωπα: ένας άντρας, από 20-25 ετών, μια γυναίκα από 35-40 ετών.

Η πόλη, η οποία φοράει τα γιορτινά της, συνταράσσεται από μια θρασύτατη ληστεία που διαπράττεται στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Το ημερολόγιο γράφει 29 Δεκεμβρίου. Οι ληστές, τρεις άντρες και μια γυναίκα. Η λεία τους: 500 εκατομμύρια πεσέτες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Η ιδιαιτερότητα του σχεδίου: οι ληστές φυλάσσουν τη λεία τους σε θυρίδα της ίδιας της τράπεζας που λήστεψαν και μετά χωρίζουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Δυο απ’ αυτούς, ο βενιαμίν της παρέας και η γυναίκα, βρίσκουν καταφύγιο σε παρακείμενο μοτέλ με το όνομα Μοτέλ Θήβα. Από 'κεί μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις της αστυνομίας, νιώθοντας ασφαλέστεροι στη ζεστασιά που τους δίνει το «στόμα του λύκου». Ένας πολύ έντονος ερωτισμός υπάρχει στο δωμάτιο του μοτέλ. Η σειρήνα ενός περιπολικού φωτίζει το παράθυρο του δωματίου όπου βρίσκεται το ζευγάρι.

Ο νεαρός άνδρας και η γυναίκα φιλιούνται για να μην κινήσουν τις υποψίες. Με το φιλί αυτό αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της σχέσης των δυο αυτών ανθρώπων. Μιας σχέσης που ξεκινάει από πολύ παλιά, χωρίς όμως εκείνοι να το γνωρίζουν.

Ένα καρτέλ κοκαΐνης, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, δύο (;) δολοφονίες. Ένα παιδί χάνει τους γονείς του, μια γυναίκα χάνει το παιδί της και αργότερα τον άντρα της, θύματα και οι δύο στο κυνήγι τής εξουσίας και του χρήματος.

Το μόνο πράγμα που συνδέει όλες αυτές τις ιστορίες: ένα μενταγιόν. Ένα μενταγιόν μέσα απ’ το οποίο αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ένα μενταγιόν που χαρίζει απλόχερα τη ζωή και το θάνατο. Το τέλος είναι κοντά. Ο μύθος τού Οιδίποδα παραμονεύει…

Το έργο του Λουίς Μιγκέλ Γκονθάλεθ έχει πάρει τα ακόλουθα βραβεία: Βραβείο Ciudad de Alcorcón για συγγραφείς κάτω των 30 ετών (1994) και Βραβείο Rojas Zorilla de Toledo (1994).

Από τη θεατρική ομάδα σου_real(*) στο θέατρο 104

Ηθοποιοί

Στέφανος Γεωργιάδης
Μαρία Λεβαντή

Συντελεστές

Συγγραφέας: Λουίς Μιγκέλ Γκονθάλεθ
Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Τάσος Μπιρσίμ
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Λεβαντή
Φιλική συμμετοχή στο ρόλο του εκφωνητή: Νίκος Μουρατίδης
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Λεβαντής
Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Χατζηγεωργίου
Μακιγιάζ: Ζωή Γάσπαρη
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Video

Στοιχεία θεάτρου

Ευμολπιδών 41
Γκάζι
Τηλ. 210 3455020