Μικρά τίποτα… μεγάλα κάτι

Κοινωνικό
από 15/4/2018 έως 20/5/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Μικρά τίποτα… μεγάλα κάτι

Σύντομη περιγραφή

«Μικρά Τίποτα … Μεγάλα Κάτι» στο θέατρο της Ημέρας του συγγραφέα Λάκη Κουρετζή. Σύνθεση από μικρά έργα και ταχυδράματα του συγγραφέα Λάκη Κουρετζή, για το διαχρονικό ζήτημα της ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από τη ματιά του σύγχρονου προβληματισμού.

Αναλυτική περιγραφή

Πρόκειται για μια σύνθεση από μικρά έργα και ταχυδράματα ενορχηστρωμένα πάνω στο θεματολογικό άξονα της αέναης περιπέτειας της ύπαρξης του σύγχρονου ανθρώπου και στην διαλεκτική σχέση του με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο.
Σύλληψη… γέννηση… ζωή… έρωτας… το τέλος…. με ενδιάμεσους σταθμούς την ανατροφή, την εκπαίδευση, την καριέρα, τον γάμο, το γήρας, τη μοναξιά.
Η ανθρώπινη ζωή, σαν ένα νήμα που ξετυλίγεται και δένει ένα κόμπο στα «κομβικά σημεία» τις σημαντικές στιγμές, τις φάσεις και καταστάσεις του καθενός μας.
Ένα νήμα που μας τυλίγει…που μας λύνει…που μας δένει…μας προστατεύει…, μας φυλακίζει…ορίζει το χώρο … θέτει τα όρια… μας συνδέει με τους «άλλους»…
Ένα νήμα που ξεδιπλώνεται μπροστά στον θεατή μέσα από μια ατέρμονη εναλλαγή εικόνων και καταστάσεων σε σχέση με τον χώρο και τον χρόνο, την κίνηση και την ακινησία.
Το σπονδυλωτό ως προς την δομή του σύγχρονο ελληνικό έργο με έντονα συμβολικά στοιχεία, περνάει αβίαστα από τον λυρισμό, στην ειρωνεία, το κωμικό, την υπερβολή, την αντίθεση, άλλοτε με ποιητική και αλληγορική διάθεση και άλλοτε με μια σκληρή και ανελέητη σάτιρα για τις καταστάσεις και την ατμόσφαιρα που με την παρέμβαση των «άλλων», του κοινωνικού περίγυρου, συνθέτουν τον ψυχικό βιότοπο του ήρωα, του σύγχρονου ανθρώπου, του καθενός μας. Οι «άλλοι», εν είδει ΧΟΡΟΥ, σχολιάζουν, ερμηνεύουν, καθορίζουν και διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην παράστασή μας», αναφέρει η σκηνοθέτις.

Ηθοποιοί

Δημήτρης Πάσιος
Ράνια Πρέβεζα
Νεφέλη Τσιπουρίδη
Σωτήρης Χατζηνικολάου

Συντελεστές

Kείμενα: Λάκης Κουρετζής 
Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Ανδρομάχη Μοντζολή 
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μπέττυ Λυρίτη
Κοστούμια: Βεστιάριο ΣΗΜΕΙΑ ΟΨΗΣ
Μουσική επιμέλεια: Λευτέρης Ξάνθης
Επιμέλεια κίνησης: Αφροδίτη Κορέτση
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού
Χορευτικά μέρη και ιντερμέδια από την Ομάδα Χορού του Θεάτρου της Ημέρας

Στοιχεία θεάτρου

Ν. Γεννηματά 20
Αμπελόκηποι
Τηλ. 210 6929090, 210 6995777

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.1
Facebook: 4.6