Μια φωνή κι ένα ψέμα

Διασκευή
από 14/10/2017 έως 1/4/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Μια φωνή κι ένα ψέμα - Θέατρο: Αλκμήνη

Σύντομη περιγραφή

"Μια φωνή κι ένα ψέμα" στο θέατρο Αλκμήνη, με πρωταγωνιστές τον Θανάση Κουρλαμπά και τον Κωνσταντίνο Αρνόκουρο. Υποδύονται τους δύο ήρωες της παράστασης, οι οποίοι προέρχονται από τον "Έμπορο της Βενετίας" του Γουίλιαμ Σαίξπηρ και την "Ανθρώπινη Φωνή" του Ζαν Κοκτώ. Πρόκειται για μία παράσταση έξω από τα γνωστά και συνηθισμένα όρια και περιθώρια, η οποία "αποκαλύπτει" τους χαρακτήρες των δύο αυτών ηρώων μέσα από το σύγχρονο πρίσμα και την τολμηρή ματιά...

Αναλυτική περιγραφή

Μια ουσιαστικά τολμηρή παράσταση, όπου ο μονόλογος του Ζαν Κοκτώ, «Ανθρώπινη Φωνή» (1930) επανατοποθετείται στο αρχικό του πλαίσιο… Ένα μονόδραμα με ερμηνευτή έναν άντρα…

Είναι γνωστό πως ο Γάλλος συγγραφέας εμπνεύστηκε τον διασημότερο μονόλογό του από την ιστορία ενός άνδρα -κάτι που, βεβαίως, ήταν αδύνατον να παρουσιαστεί στον καιρό του- κι εύκολα καταλαβαίνουμε πόσο ουσιαστικά μεταβάλλει η αλλαγή του φύλου και τον χαρακτήρα του ατόμου και την αίσθηση του δράματος που βιώνει.

Συνειρμικά θυμόμαστε μιαν άλλη ανάλογη ιστορία, αυτήν του «Εμπόρου της Βενετίας» του Σαίξπηρ, όπου ο ώριμος Αντόνιο θυσιάζεται για να μπορέσει ο νεότερος εραστής του να αποκτήσει μέσω ενός γάμου την κοινωνική θέση που επιθυμεί. Μια ερωτική σχέση που δηλώνεται σαφώς από τον συγγραφέα, όμως για αιώνες καλύφθηκε από τον μανδύα της «αγνής φιλίας».

Η μία ιστορία φωτίζει, εμπλουτίζει την άλλη και οι χαρακτήρες των δύο ηρώων, του Αντόνιο (κύριος Α.) και του νεότερου Μπασάνιο (κύριος Β.), διαγράφονται ακόμη πιο ουσιαστικά μέσα στο σύγχρονο πλαίσιο όπου εντάσσονται.

Ηθοποιοί

Θανάσης Κουρλαμπάς
Κωνσταντίνος Αρνόκουρος
Κική Σταυριανίδη

Συντελεστές

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης
Πρωτότυπη συγγραφή - Διασκευή - Μετάφραση: Γιώργος Ξενίας
Σκηνικός χώρος - Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Επικοινωνια: Άντζυ Νομικού

Video

Στοιχεία θεάτρου

Αλκμήνης 8-12
Πετράλωνα
Τηλ. 210 3428650