Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως

Κοινωνικό
από 8/10/2018 έως 29/1/2019
5 από 8 αξιολογήσεις
  (2,0 / 5,0) από 1 κριτική
Ιωάννα  
21 Νοεμβρίου 2018
Το κείμενο αποδόθηκε ατόφιο, τηρώντας το ύφος και τη γλώσσα του Βιζυηνού. Οι ηθοποιοί έπαιξαν πολύ καλά όλοι τους, δίνοντας ο κάθε ένας τους τον καλύτερό τους εαυτό.
Η επιλογή του σκηνοθέτη ήταν να μεταφέρει το διήγημα του Βιζυηνού σε μορφή επιθεώρησης προσφέροντας άφθονο γέλιο στους θεατές. Χάθηκε όμως όλη η τραγικότητα, διαστρεβλώθηκε και παραποιήθηκε τελείως το ύφος του Βιζυηνού που δεν έγραψε μια κωμωδία.
Παράσταση: Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως - Θέατρο: Μέγαρο Μουσικής

Σύντομη περιγραφή

Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το “Rio Grande” ταξιδεύει προς την Νάπολη, όπου δύο νέοι ερωτεύονται. Οι δύο ερωτευμένοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλες τις αποστάσεις που τους χωρίζουν, την ηλικιακή, τη γεωγραφική, αλλά όχι την κοινωνική, όπως την ορίζει το χρήμα. Η ιστορία εκτυλίσσεται σαν αεράκι πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου.

Αναλυτική περιγραφή

Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωνσταντίνου και η ομάδα Ξανθίας μεταφέρουν άλλο ένα λογοτεχνικό έργο με επιτυχία στη σκηνή. Μετά τους συγγραφείς Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Αργύρη Εφταλιώτη και Μιχαήλ Μητσάκη, σειρά έχει ο Γεώργιος Βιζυηνός.

Τρεις ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής δραματοποιούν το υπέροχο διήγημα «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως».

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εγκαινιάζουν με αυτό το έργο έναν νέο θεσμό, το Θέατρο στη Βιβλιοθήκη, εντάσσοντας στο πρόγραμμά της, για φέτος κάθε Δευτέρα και Τρίτη, θεατρικές παραστάσεις για ενήλικο κοινό, που έχουν ως αφετηρία τη λογοτεχνία και τη μουσική.

Το κείμενο του Γ. Βιζυηνού, χάρη στην πρωτότυπη φόρμα δραματοποίησης της λογοτεχνίας που έχουν επινοήσει ο σκηνοθέτης και η ομάδα, διατηρείται αυτούσιο στην παράσταση φωτίζοντας θεατρικά το χιούμορ και την ουσία του.

Το “Rio Grande”, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία της εποχής, ταξιδεύει από τον Πειραιά έως τη Νάπολη της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Ποιητής και αφηγητής της ιστορίας, συναντά μια παιδική του φίλη και τον βαθύπλουτο πατέρα της. Οι νέοι ερωτεύονται αλλά ο πατέρας έχει άλλα σχέδια για την κόρη του.

Ηθοποιοί

Ελισσαίος Βλάχος
Χαρά Δημητριάδη
Αγγελική Μαρίνου
Κώστας Παπακωνσταντίνου

Συντελεστές

Συγγραφέας: Γεώργιος Βιζυηνός
Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Νίκος Κολλάρος
Κινησιολογία: Μαργαρίτα Τρίκκα
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Μαρία Καραθάνου
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Σχεδιασμός αφίσας: Polka Dot Design
Φωτογραφίες: Νίκος Βαρδακαστάνης
Παραγωγή: «Ξανθίας» Α.Μ.Κ.Ε.
Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Κολλάρος

Video

Στοιχεία θεάτρου

Λεωφ. Βασιλίσης Σοφίας & Κόκκαλη 1
Αμπελόκηποι
Τηλ. 210 7282000

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.7
Facebook: 4.8