Μεσάνυχτα με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Διασκευή
από 7/2/2018 έως 3/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Μεσάνυχτα με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε - Θέατρο: Από Κοινού

Σύντομη περιγραφή

To κορυφαίο ποίημα του συγγραφέα "Το Κοράκι", καθώς και δυο κορυφαίες ιστορίες του "Η Μαρτυριάρα Καρδιά" και "Το Βαρέλι Του Αμοντιλλάτο", επιλέγησαν, μεταφράστηκαν, διασκευάστηκαν και δέθηκαν οργανικά μεταξύ τους από τον σκηνοθέτη του Μεταθεάτρου Πάνο Νακόπουλο σε μια παράσταση με τον τίτλο «Μεσάνυχτα με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε». Μεσάνυχτα με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε στο Από Κοινού θέατρο.

Αναλυτική περιγραφή

Η παράσταση επιχειρεί μια βαθιά κατάδυση στο απαύγασμα της φιλοσοφίας του Αμερικανού συγγραφέα, θέτοντας βασικά ερωτήματα, γύρω από την ανθρώπινη συνείδηση, τη διαστροφή, την τρέλα και την ισορροπία ανάμεσα στο καλό και στο κακό.

Τους διάσημους δολοφόνους της παράστασης (που παρουσιάστηκε ήδη με μεγάλη επιτυχία σε περοδεία εκτός "Αττικών τειχών") ερμηνεύει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο οποίος μεταμορφώνεται επί σκηνής σε τρεις ολότελα διαφορετικούς χαρακτήρες, προσφέροντας για μια ακόμα φορά, ένα εφιαλτικό ρεσιτάλ υποκριτικής που κόβει την ανάσα.

Ο Edgar Allan Poe συγγραφέας, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας και διακεκριμένος σχολιαστής της σύγχρονης κοινωνίας, παραμένει ένας από κείνους τους «σκοτεινούς» δημιουργούς του Ρομαντισμού, που συνεχίζουν σχεδόν διακόσια χρόνια μετά να προκαλούν ρίγη σε όποιους έρχονται σ΄επαφή μαζί του.

Στον Πόε δόθηκε (δικαίως) μεταξύ των άλλων και ο τίτλος του Πατέρα της Αστυνομικής λογοτεχνίας, αφού εμφανίστηκε 46 χρόνια πριν από τον…πατέρα του Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle και αναγνωρίζεται ακόμη και σήμερα ως ο Βασιλιάς του Μακάβριου.

Συντελεστές

Μετάφραση - Διασκευή - Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Πάνος Νακόπουλος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Sharon Michelle Christie
Διεύθυνση σκηνής: Γιώργος Νικολάου

Στοιχεία θεάτρου

Ευπατριδών 4
Γκάζι
Τηλ. 211 4057249

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.4
Facebook: 4.9