Merlin Monroe Συνέντευξη με το θάνατο

Μονόλογος
από 21/11/2018 έως 27/1/2019
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Merlin Monroe Συνέντευξη με το θάνατο - Θέατρο: Akroasis Theatre & Bar

Σύντομη περιγραφή

Merlin Monroe - Συνέντευξη με το θάνατο... στο θέατρο Akroasis. “Η Μέριλιν πεθαίνει. Η Μέριλιν πεθαίνει. Πεθαίνει μόνη στο διαμέρισμα της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η μήπως τη σκοτώνει κάποιο χέρι; Η Μέριλιν πέθανε”... Ένα σπαρακτικό έργο για τη ζωή και το θάνατο της μεγάλης ντίβας που το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου έχει κατατάξει έκτη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών, γραμμένο από τη Βασιλεία Δημηνίδου.

Αναλυτική περιγραφή

Προάστιο Μπρέντγουντ Λος Άντζελες 5 Αυγούστου του 1962. Ενώ η είδηση για τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε έχει ξεκινήσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με ταχύτητα, η ίδια, κλεισμένη σε μια ντουλάπα με σκούπες, ετοιμάζεται να δώσει την τελευταία της συνέντευξη.

Οι δημοσιογράφοι και οι ρεπόρτερ έχουν ήδη αρχίσει από νωρίς να κατακλύζουν την περιοχή γύρω από το σπίτι της, αλλά η μεγάλη ντίβα προτιμά την τελευταία της συνέντευξη, την πιο αληθινή, να τη δώσει στον τελευταίο της επισκέπτη, στον μοναδικό που μπορεί ίσως να αντέξει όσα έχει να πει, στο νεκρό κορμί της, το σύμβολο της, το είδωλο της… Τα παιδικά χρόνια, η εγκατάλειψη, η σχέση με τη μητέρα της, ο ανύπαρκτος πατέρας.

Έτσι ξεκινά η αφήγηση που διαπερνά όλη τη ζωή της μέσα από έναν τραγικό θεατρικό μονόλογο, αλλά με δόσεις χιούμορ και χάρης και καταλήγει σε έναν εξίσου τραγικό θάνατο, τα αίτια του οποίου δε θα αποκαλυφθούν ποτέ.

Αλλά δεν ήταν μόνο τραγική η ζωή της... Στον αντίποδα της μοναξιάς των εξαρτήσεων και των απογοητεύσεων, η Μέριλιν έχει αποκτήσει λάμψη, δόξα, χρήμα, διάσημους και σημαντικούς άνδρες, αλλά ποτέ δεν ευτύχησε, όπως λέει στο κείμενο “Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΓΕΝΗΣΩ. Η ΓΕΝΝΗΣΗ Η Ο ΘΑΝΑΤΟΣ. Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΟΙ ΛΥΤΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ.”

-----------------------------------

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ:

"Η μάνα μου,΄λέγαν, δεν είχε πεθάνει, μπαινόβγαινε στα άσυλα αλλά εγώ δεν το πολυπίστεψα γιατί δεν την ξαναείδα από τότε. Δεν ήρθε ποτέ να με επισκεφτεί. Δεν με έψαξε ποτέ. Γύρω στο πενήντα άκουσα ότι την έκλεισαν οριστικά και μόνιμα σε ψυχιατρική κλινική όπου και πέθανε. Άλλες βιογραφίες μου όμως θα λένε ότι δεν είχε πεθάνει μέχρι τη μέρα του θανάτου μου κι όταν την πληροφόρησαν ότι η κόρη της, Μερίλιν Μονρό πέθανε εκείνη ρώτησε ποια είναι αυτή. Τη λέξη πατέρα την έμαθα από τις οικογένειες που κατά καιρούς άλλαζα. Τον δικό μου τον είχα γνωρίσει μέσα από ένα παιχνίδι που έπαιζα με τη μαμά-θεια, το μοναδικό. Το είχε ονομάσει η κηδεία του μπαμπά σου. Α, κι από μια φωτογραφία που είχε φυλαγμένη και που δεν ήξερε ούτε κι η ίδια αν ήταν αυτός τελικά ο πατέρας μου γιατί εκείνη τη βδομάδα είχε πάει με τρείς, πολλοί για εκείνη, λίγοι για μένα, αλλά παρολ' αυτά έψαχνα για αυτή τη μορφή χρόνια στα κρεβάτια που ξάπλωνα με την βαθιά επιθυμία να τον συναντήσω σε ένα από αυτά και να τον νικήσω επιτέλους λέγοντας του με απαξίωση, απόψε πήγες με την κόρη σου".

Ηθοποιοί

Βασιλεία Δημηνίδου

Συντελεστές

Κείμενο: Βασιλεία Δημηνίδου
Σκηνοθεσία: Βασιλεία Δημηνίδου, Γιάννης Φυρός
Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη

Video

Στοιχεία θεάτρου

Κυψέλης 15
Κυψέλη
Τηλ. 211 1822336, 210 5320601