Με λένε Έμμα

Κοινωνικό Δράμα
έως 31/3

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Με λένε Έμμα - Θέατρο: Σύγχρονο Θέατρο

Σύντομη περιγραφή

Με λένε Έμμα του Duncan Macmillan, σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση και σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο θέατρο. Η ιστορία της Έμμα δεν είναι μια απλή ιστορία αποτοξίνωσης και αποκατάστασης. Είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει μέσα στον σύγχρονο κόσμο. Ένα έργο - πρόκληση για τη γενναιότητα που απαιτεί η ζωή, που συν-κινεί και τολμά να μιλήσει για «άγριες καταστάσεις» με απλότητα και χιούμορ σε μια ξέφρενη στους ρυθμούς και στις εναλλαγές δραματουργία.

Αναλυτική περιγραφή

Το Με λένε Έμμα (πρωτότυπος τίτλος People, Places and Things) είναι ένα έργο για τον αγώνα του ανθρώπου να επιβιώσει στον σύγχρονο κόσμο. Ένα καταιγιστικό κείμενο για το σήμερα, με μια ξέφρενη στους ρυθμούς και τις εναλλαγές δραματουργία.

Ένα έργο - πρόκληση, που συγκινεί καθώς τολμά να μιλήσει διεισδυτικά και με αφοπλιστική ειλικρίνεια, για ένα θέμα τόσο σύνθετο και ακανθώδες: την εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες και τις άγριες καταστάσεις που συνεπάγονται.

Μια νεαρή ηθοποιός, η Έμμα, ζει μια ζωή εκτός ελέγχου, μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης. Είναι νέα, έξυπνη, ταλαντούχα, θυμωμένη αλλά και εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ. Θέατρο και πραγματικότητα, οι δύο κόσμοι στους οποίους ζει, βρίσκονται πλέον σε σύγχυση. Η ζωή της πρέπει να ανασυνταχθεί. Από τη σκηνή του θεάτρου όπου ερμηνεύει την Νίνα στον Γλάρο του Τσέχωφ, θα βρεθεί σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης για να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της, να τον αποδεχθεί και να μπορέσει προχωρήσει σε έναν κόσμο πραγματικό, διαχειριζόμενη τους συνειρμούς που θα της προκαλέσουν, τα άτομα, οι τόποι και τα πράγματα απ’ τα οποία αυτός ο κόσμος είναι φτιαγμένος. Ένα ταξίδι από τον εθισμό στην αποτοξίνωση και από εκεί στην αποθεραπεία. Πόσες ελπίδες έχει να τα καταφέρει;

Η Έμμα, Νίνα, Σάρα ή όπως αλλιώς, είναι ένας άνθρωπος ανάμεσά μας, δίπλα μας. Πόσο εύκολο είναι να φτάσει κανείς στον πυρήνα της αλήθειας του και να αποκαταστήσει ισορροπίες, απελευθερωμένος από κάθε είδους εξάρτηση και εθισμό, όταν οι εξαρτήσεις είναι εκείνες που του δίνουν τη δύναμη να υποφέρει τον κόσμο; Εμείς ή ο κόσμος είναι ελαττωματικός;

Μια πορεία συνειδητοποίησης και απόρριψης σε μια αποκαλυπτική παράσταση δυνατών εντάσεων. «Το να παίρνεις φάρμακα είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσεις σε έναν κόσμο που είναι διαλυμένος» φωνάζει η ίδια.

Το έργο, του γνωστού μας στην Ελλάδα συγγραφέα από τα έργα "Πνεύμονες" και "Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα" είναι «μια ανεστραμμένη φάρσα όπου όλες οι πόρτες κλείνουν προς τα μέσα», όπως σχολιάζουν οι New York Times. Έκανε πρεμιέρα στο National Theatre του Λονδίνου τον Αύγουστο του 2015 και η μεγάλη του επιτυχία το οδήγησε την επόμενη χρονιά στο West End και το 2017 στη Νέα Υόρκη στο Ann’s Warehouse.

Ηθοποιοί

Μαίρη Μηνά
Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου
Κώστας Ξυκομηνός
Χάρης Τζωρτζάκης
Ανδρέας Κοντόπουλος
Γιάννης Λεάκος
Ιωάννα Τζίκα
Μαρίτα Τζατζαδάκη
Έλενα Βακάλη
Λένα Μποζάκη

Διανομή

Μαίρη Μηνά: Έμμα
Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου: Γιατρός / Θεραπεύτρια / Μητέρα
Κώστας Ξυκομηνός: Πι / Πατέρας
Χάρης Τζωρτζάκης: Κόνσταντιν / Μαρκ / ανσάμπλ
Ανδρέας Κοντόπουλος: Πωλ / ανσάμπλ
Γιάννης Λεάκος: Φόστερ / ανσάμπλ
Ιωάννα Τζίκα: Λώρα / ανσάμπλ
Μαρίτα Τζατζαδάκη: Τζόντι / ανσάμπλ
Έλενα Βακάλη: Σάρον / ανσάμπλ
Λένα Μποζάκη: ανσάμπλ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Μετάφραση - Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Μουσική Σύνθεση: Στέλιος Γιαννουλάκης
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μια παραγωγή του Σύγχρονου Θεάτρου (Ομάδα Νάμα - Λυκόφως)

Video

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Τετάρτη & Πέμπτη: Διακεκριμένη Ζώνη 17 ευρώ, Α Ζώνη 15 ευρώ, Β Ζώνη 12 ευρώ
  • Σάββατο & Κυριακή: Διακεκριμένη Ζώνη 20 ευρώ, Α Ζώνη 17 ευρώ, Β Ζώνη 14 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Ευμολπιδών 45
Γκάζι
Τηλ. 210 3464380

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3
Facebook: 0.0