Μάστερ και Μαργαρίτα

Χοροθέατρο
έως 5/3

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Μάστερ και Μαργαρίτα - Θέατρο: Ροές

Σύντομη περιγραφή

Μάστερ και Μαργαρίτα, με αφορμή το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, από την ομάδα χορού και ακροβασίας κι όμΩς κινείται, στο θέατρο Ροές. Μια σουρεαλιστική μυθοπλασία όπου ο ίδιος ο Διάβολος, τιμωρός και κουρασμένος, με τη συνοδεία του, κάνει την εμφάνισή του, να γιατρέψει την έλλειψη πίστης, να ισορροπήσει εκ νέου το λογικό με το παράλογο, το εφικτό με το αδύνατο και εν τέλει να περιγελάσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου είδους, σε αυτό που αυθαίρετα νομοθετεί ως πραγματικότητα. 

Αναλυτική περιγραφή

- Δεν καταλαβαίνω καθόλου τι θα γίνει από ‘δω και πέρα.

- Δε μπορεί παρα να συμβεί κάτι εντελώς παράλογο!

Μια σουρεαλιστική μυθοπλασία όπου:

ο ίδιος ο Διάβολος, τιμωρός και κουρασμένος, με τη συνοδεία του, κάνει την εμφάνισή του, να γιατρέψει την έλλειψη πίστης, να ισορροπήσει εκ νέου το λογικό με το παράλογο, το εφικτό με το αδύνατο και εν τέλει να περιγελάσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου είδους, σε αυτό που αυθαίρετα νομοθετεί ως πραγματικότητα. 

Μια οικοδομική σκαλωσιά, με ανθρώπους γαντζωμένους στον όγκο της, αποδομείται.

Μια παράσταση αφιερωμένη στο κίνημα των κονστρουκτιβιστών, που αρνήθηκε τόσο πεισματικά το ρομαντισμό και τελικά τον αποθέωσε, εκ νέου.

-------

Απόσπασμα από το μανιφέστο τους:

“Μέσα στον ανεμοστρόβιλο των εργάσιμων ημερών μας, πέρα από τις στάχτες και τα ερείπια του παρελθόντος και τα κάγκελα του μέλλοντος, μπροστά σας, διακυρήσσουμε ότι η πιο μεγάλη ομορφιά είναι η πραγματική ύπαρξη. Η ζωή δε γνωρίζει ούτε καλό, ούτε κακό, ούτε τη δικαιοσύνη σα μέτρο ηθικότητας. Η ανάγκη είναι η μεγαλύτερη και η πιο σωστή από όλες τις ηθικότητες. Η ζωή δε γνωρίζει ορθολογιστικές αφηρημένες αλήθειες σα μέτρο γνώσης: το γεγονός είναι η μεγαλύτερη και η πιο σίγουρη από όλες τις αλήθειες. Χώρος και χρόνος ξαναγεννήθηκαν σήμερα για εμάς.” | Μόσχα, 3 χρόνια μετά την Οκτωβριανή επανάσταση

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: κι όμΩς κινείται
Ερμηνεία: Bentancor Camilo, Καραχανίδης Αναστάσης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής Μερεντίτη Αγγελική, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Τόμπορης Χρόνης 
Μουσική: Αντωνίου Κλέων( ηλεκτρική κιθάρα), Μπάμπης Παρίτσης (βιολί)
Σκηνικά: Bentancor Camilo
Φωτισμοί: Αθανασοπούλου Μαρία
Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική, Μουζάκη Φανή
Φωτογραφίες: Μαργκετουσάκης Γιάννης
Αφίσα: Αλτάνη Μυρτώ
Video Trailer: Αθανασοπούλου Μαρία

Video

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 12 ευρώ
  • Φοιτητικο: 10 ευρώ
  • Ανέργων: 8 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Ιάκχου 16
Γκάζι
Τηλ. 210 3474312

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.2
Facebook: 4.0

Παρατηρήσεις

  • Πρόγραμμα Φεβρουαρίου: Τρίτη 12/2, 19/2 & 26/2 στις 21.00
  • Πρόγραμμα Μαρτίου: Δευτέρα 4/3 και Τρίτη 5/3 στις 21.00