Κραυγή

Κοινωνικό
ΠΡΟΣΕΧΩΣ από 21/2 έως 18/4

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Κραυγή - Θέατρο: Διέλευσις

Σύντομη περιγραφή

Κραυγή, της Μαρίας Βασιλέλλη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις. Μια σύγχρονη ενδοσκόπηση στο πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας. Κραυγή. Μια λέξη ορόσημο της ανθρώπινης αντοχής και ανοχής, απέναντι στη διαχρονική κακοποίηση. Οι τρεις ηρωίδες του έργου καταλήγουν στο φόνο, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης και απεγκλωβισμού, από τον ακραίο φόβο και πόνο.

Αναλυτική περιγραφή

Το έργο βασίζεται πάνω στην κακοποίηση τριών γυναικών. Η κακοποίηση έχει πολλές μορφές. Η ενδοοικογενειακή βία είναι η πιο συνηθισμένη. Νιώθεις αβεβαιότητα για το μέλλον και ο τρόμος σε παραλύει. Αρχίζεις να βλέπεις τον εαυτό σου όπως εκείνος σε περιγράφει, δηλαδή άχρηστη, άσχημη, ηλίθια και ανεπιθύμητη.

Η αδυναμία σου και η αναποφασιστικότητα σου για το τι μπορεί να σε σώσει σε καταβάλλουν. Όλες όμως οι μορφές καταλήγουν σε ψυχοσωματικά και διπολικά τέλματα. Πολλές φορές θεραπεύονται, άλλες όχι.

Μία στις τρεις γυναίκες έχει υπάρξει θύμα κακοποίησης. Το ποσοστό λοιπόν, του συνδρόμου των κακοποιημένων γυναικών δεν είναι καθόλου μικρό, ούτε αφορά αποκλειστικά τις φτωχές και τις χαμηλού μορφωτικού και επαγγελματικού επιπέδου γυναίκες. Αντιθέτως, χωρίς διακρίσεις απευθύνεται σε όλες!!

Η βία μπορεί να λάβει 3 βασικές μορφές: την ψυχολογική τη σωματική και τη σεξουαλική. Στην κακοποίηση υπάρχει ένας φαύλος κύκλος βίας, στην ολοκλήρωση του οποίου η γυναίκα βιώνει τη διαδικασία της θυματοποίησης. Οι γυναίκες της διπλανής πόρτας δεν ήταν ούτε άρρωστες ούτε τρελές ούτε φόνισσες. Για κάποιο λόγο γίνανε.

Και είναι πολλές μέσα στο πλήθος που κυκλοφορούν.

Και άλλες που είναι έγκλειστες. Γιατί? Γιατί ποτέ δεν τις άκουσε κανείς, γιατί ποτέ δεν θέλησε κάποιος να τις ακούσει.

Ήταν μια φωνή… ήταν μόνο μια φωνή… μετά έγινε Κραυγή!

Ηθοποιοί

Λίλιαν Αρχοντή
Μαρία Βασιλέλλη
Παρθένα - Μαρία Καλαθάκη
Κατερίνα Καλογεροπούλου

Συντελεστές

Bοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα - Ιουστίνα Αρχοντή
Βίντεο - Παρουσίαση ειδήσεων: Λυδία Ψιλοβίκου
Σκηνοθεσία: Αντώνης Συμεωνάκης
Original Photo: Αντώνης Συμεωνάκης
Artwork: 4P Productions

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 12 ευρώ
  • Μειωμένο: 8 ευρώ
  • Ατέλειες: 5 ευρώ
  • Viva: 10 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Λέσβου 15 & Πόρου
Κυψέλη
Τηλ. 210 8613739

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3