Κόσμος/γωνία

Μονόλογος (1 ώρα και 15 λεπτά)
έως 18/12

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Κόσμος/γωνία

Σύντομη περιγραφή

Δύο μονόλογοι του Αλέξη Σταμάτη - «Η Τελευταία Μάρθα» και τα «Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο», τους οποίους ερμηνεύουν οι Νίκος Αλεξίου και Νίκος Αρβανίτης, αντίστοιχα, σε μια ενιαία παράσταση υπό τον τίτλο «Κόσμος/Γωνία» στη Β Σκηνή του θεάτρου Κεφαλληνίας. Μοναξιά... Εγκεισμός.. Φαντασιώσεις... Τι ανήκει στη φαντασία και τι στην πραγματικότητα;

Αναλυτική περιγραφή

Ο Σάκης και ο Φώτης είναι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι που τους ενώνουν όμως πολλά. Το κύριο είναι η μοναξιά και ο εγκλεισμός. Και οι δυο ζουν μόνοι στο μικρό σπίτι - φωλιά τους όπου ταΐζουν τις φαντασιώσεις και τις μνήμες τους.
Ο μεν Σάκης («Η Τελευταία Μάρθα»), με ονειροφαντασίες που προβάλλει στον απέναντι ψιλικατζή ο δε Φώτης («Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο»), πλαισιωμένος από κασέτες που καταγράφουν όλο του το παρελθόν, ‘’κλέβει’’ τον νεότερο εαυτό του για να δημιουργήσει ένα έργο.
Δύο χαρακτήρες που ολισθαίνουν στο δίπολο φαντασία-πραγματικότητα και από τα σπαράγματα της μνήμης- κατασκευασμένης η μη- δημιουργούν πραγματικές συνθήκες σ έναν ενεστώτα που καίει.

Ηθοποιοί

Νίκος Αλεξίου
Νίκος Αρβανίτης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Νίκα
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 15 ευρώ
  • Φοιτητικό: 10 ευρώ
  • Άνεργων, Ατέλειες: 5 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Σκηνή Β
Κεφαλληνίας 18
Κυψέλη
Τηλ. 211 4117878

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3
Facebook: 4.8

Παρατηρήσεις

  • Το έργο «Κόσμος/Γωνία» του Αλέξη Σταμάτη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σοκόλη