Κάλλας: Η Ζωή μου, η Τέχνη μου

Μουσικοθεατρικό
από 22/1/2018 έως 6/2/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Κάλλας: Η Ζωή μου, η Τέχνη μου - Θέατρο: Αργώ

Σύντομη περιγραφή

Μέσα από ένα συνδυασμό κειμένων που είναι επιστολές της Μαρίας στην αδελφή της Τζάκυ, (όπου περιγράφει τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής της και τα συναισθήματά της) μέσα από τους ρόλους της παρουσιάζεται η πολυτάραχη ζωή της Μαρίας Κάλλας. "Κάλλας: Η Ζωή μου, η Τέχνη μου" στο θέατρο Αργώ.

Αναλυτική περιγραφή

Τα σημαντικότερα γεγονότα και συναισθήματα της απόλυτης ντίβας της όπερας που έδωσε τα πάντα στη μουσική και στο κοινό της...

...ζωντανεύουν μέσα από τη μουσική θεατρική παράσταση «Κάλλας: Η Ζωή μου, η Τέχνη μου» στο Θέατρο Αργώ Δευτέρα και Τρίτη από 22 Ιανουαρίου για έξι (6) μόνο παραστάσεις, με τη σκηνοθετική υπογραφή της διακεκριμένης Ελληνίδας υψιφώνου, Τζένης Δριβάλα.

Η Ερμίνα Γεράρδη (ως Τζάκυ Καλογεροπούλου), η Ειρήνη Κώνστα (ως Κάλλας), η Τζένη Δριβάλα (ως Μαρία), ο Σταμάτης Μπερής (ως Τζουζέπε Ντι Στέφανο και Ωνάσης) και η Ελένη Λεβέντη (ως Τζάκυ Ωνάσση), ξεδιπλώνουν τις πτυχές της πολυτάραχης ζωής της Μαρίας Κάλλας, αντλώντας από τις επιστολές της Μαρίας στη αδελφή της, Τζάκυ Καλογεροπούλου, και από τα κείμενα οπερατικών σκηνών από τους μεγάλους ρόλους της ζωής της, σε μια μουσική θεατρική παράσταση που αποκαλύπτει το δράμα της σύγκρουσης της ντίβας με την ανθρώπινη πλευρά της.

Η αντιστοιχία των χαρακτήρων που ενσάρκωσε η Κάλλας στη σκηνή με γεγονότα και καταστάσεις της ιδιωτικής της ζωής είναι εντυπωσιακή. Άραγε είναι η Κάλλας μια καλλιτέχνις που έζησε τη ζωή της μέσα από τους ρόλους της;

Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από τις όπερες: Μάκβεθ, Τραβιάτα, Νόρμα, Τόσκα, Ντον Κάρλος, Ριγκολέτο, και Μήδεια.

Συντελεστές

Κείμενα - Σκηνοθεσία: Τζένη Δριβάλα
Παίζουν:
Ερμίνα Γεράρδη (Τζάκυ Καλογεροπούλου)
Ειρήνη Κώνστα (Κάλλας)
Τζένη Δριβάλα (Μαρία)
Σταμάτης Μπερής (Τζ.ντι Στέφανο - Ωνάσης)
Ελένη Λεβέντη (Τζάκυ Ωνάσση)
Στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας

Στοιχεία θεάτρου

Ελευσινίων 15
Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5201684-5

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.1
Facebook: 4.5