Καληνύχτα Μητέρα

Κοινωνικό Δράμα
ΠΡΟΣΕΧΩΣ από 11/2018

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Καληνύχτα Μητέρα

Σύντομη περιγραφή

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο της Μάρσα Νόρμαν «Καληνύχτα Μητέρα» ανεβαίνει τον Νοέμβριο στο θέατρο Radar. Η Τζέσυ, δηλώνει στη μητέρα της ότι θέλει να αυτοκτονήσει... Η μητέρα προσπαθεί να την αποτρέψει, ενώ η κόρη εξηγεί τους λόγους της απόφασής της. Τι έχει συμβεί; Θα καταφέρει η μητέρα της να αποτρέψει την αυτοκτονία της;

Αναλυτική περιγραφή

Μια ζεστή σοκολάτα και ένα καραμελωμένο μήλο είναι η επιθυμία της Τζέσυ, όταν δηλώνει στην Μητέρα της, από την αρχή σχεδόν του έργου, ότι θέλει να αυτοκτονήσει, με το όπλο του μπαμπά.
Η Θέλμα, σοκαρισμένη, προσπαθεί να μεταπείσει την κόρη της, ενώ εκείνη από την πλευρά της, να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής της. Μάνα και κόρη για πρώτη φορά στην ζωή τους, θα πρέπει να μιλήσουν με ειλικρίνεια. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα ψέμματα.
Η σκηνική τους αναμέτρηση, φέρνει στο φως κρυμμένα μυστικά και αλήθειες, που ποτέ δεν είχαν ειπωθεί. Κι όλα αυτά συμβαίνουν με το ρολόι του τοίχου να μας θυμίζει απειλητικά το πέρασμα του χρόνου, καθώς ο χρόνος δράσης του έργου, ταυτίζεται με τον πραγματικό χρόνο έναρξης της παράστασης.
Τι έχει συμβεί; Γιατί η Τζέσυ θέλει να βάλει τέρμα στην ζωή της; Μήπως η απόφασή της σχετίζεται με το παρελθόν της; Με την ζωή που έζησε; Ή που δεν έζησε; Πως μεγάλωσε; Ποια ήταν η σχέση τον γονιών της; Πόσο επηρέασε την ζωή της, αυτή η σχέση; Θα καταφέρει η μητέρα της να αποτρέψει την αυτοκτονία της;
Το έργο της Μάρσα Νόρμαν "Καληνύχτα Μητέρα", απαλλαγμένο από θεατρικές φόρμες, μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις, με αλήθεια, τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ.

Διανομή

Μαρία Σκούντζου: Μητέρα (Θέλμα)
Αναστασία Παπαστάθη: Κόρη (Τζέσυ)

Συντελεστές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Αναστασία Παπαστάθη
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ - ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Κυριακή Πανούτσου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Πάνος Φορτούνας
ΠΡΟΒΟΛΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: BRAINCO (Σταυρούλα Κεντιέ)

Στοιχεία θεάτρου

Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93
Νέος Κόσμος
Τηλ. 210 9769294

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3
Facebook: 4.8