/Κάλι

Performance Μουσική
από 10/5/2018 έως 1/6/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: /Κάλι - Θέατρο: Skrow

Σύντομη περιγραφή

Η /Κάλι στο θέατρο Skrow. Μία μουσική περφόρμανς βασισμένη στο διήγημα "Η Αποκεφαλισμένη Κάλι" της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ. Η παράσταση εστιάζει στην έννοια της θηλυκότητας στο χτες και το σήμερα, τη χαμένη παιδικότητα και την ενηλικίωση, τη γυναίκα ως Μητέρα και Μέδουσα, για να μιλήσει για τη διττότητα της ανθρώπινης φύσης, όπως αυτή εκφράζεται στο θηλυκό σώμα.

Αναλυτική περιγραφή

Η /Κάλι είναι μια θεά. Η /Κάλι είναι μια πόρνη. Το θηλυκό αρχέτυπο, η θεά και η παλλακίδα, η Παναγία και η Εύα. Το γυναικείο σώμα ως πεδίο μάχης, όπου αιώνια αντιμάχονται το θεϊκό και το ανθρώπινο, το υψηλό και το ποταπό.

Η παράσταση /Κάλι είναι βασισμένη στο διήγημα «η Αποκεφαλισμένη Κάλι» της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, που περιλαμβάνεται στη συλλογή «Διηγήματα της Ανατολής».

Η παράσταση /Κάλι, στα βήματα της Γαλλίδας συγγραφέως με έμπνευση τη διαχρονικότητα της ιστορίας και τους συμβολισμούς που αυτή εμπεριέχει, είναι μια μουσική περφόρμανς που χρησιμοποιεί στοιχεία από το αφηγηματικό και σωματικό θέατρο. Λόγος και Μουσική διεκδικούν ισάξια τον ρόλο του αφηγητή, λειτουργώντας άλλες φορές συμπληρωματικά και άλλες ανταγωνιστικά και χρησιμοποιούν το σώμα του ηθοποιού σαν πινέλο για να σχεδιάσουν στην σκηνή την ιστορία της θεάς.

Συντελεστές

Μετάφραση: Καρολίνα Κρασούλη, Έλια Φίλη
Σύνθεση - Σκηνοθεσία: Έλια Φίλη
Σχεδιασμός ήχου - Μουσική: Άννα Παπαϊωάννου
Σκηνικός χώρος - Κοστούμια - Video Art: Καρολίνα Κρασούλη
Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Σχεδιασμός φωτισμού: Μιχάλης Κλουκίνας
Ερμηνεύουν: Εύη Δόβελου, Άννα Παπαϊωάννου

Στοιχεία θεάτρου

Αρχελάου 5
Παγκράτι
Τηλ. 210 7235842