Ήταν όλοι τους παιδιά μου

Κοινωνικό
από 11/10/2017 έως 14/1/2018
  (5,0 / 5,0) από 1 κριτική
Έγραψαν για την παράσταση  
14 Δεκεμβρίου 2017
● Ο Γιάννης Μόσχος βρήκε τα κλειδιά και ξεκλείδωσε με άνεση τους κώδικες του κοινωνικού ρεαλισμού και οδήγησε μια ομάδα ηθοποιών με ισορροπία μέσων σε μια παράσταση με θερμοκρασία, ένταση και συνάμα μέτρο και λιτότητα (Κ. Γεωργουσόπουλος, Τα ΝΕΑ).
● Μια παράσταση πλήρης, που μας ξαναχαρίζει ένα από τα πιο σημαντικά έργα της σύγχρονης δραματουργίας, με ευαισθησία και αισθητική. Που εντέλει κάνει τους θεατές να φεύγουν χορτάτοι από αυτό που είδαν, και να κουβαλούν το έργο για πολύ ώρα μετά την έξοδό τους από την παράσταση (Ολγα Σελλά, monopoli).
● Ένα κείμενο του 1947, απόλυτα σημερινό και ερμηνείες που σε καθηλώνουν από το πρώτο λεπτό (Κ. Πουλοπούλου, iefimerida).
● Η παράσταση «Ηταν όλοι τους παιδιά μου» ευτύχησε να έχει πολύ καλές ερμηνείες (Άννυ Κολτσιδοπούλου, Καθημερινή).
-
Παράσταση: Ήταν όλοι τους παιδιά μου - Θέατρο: Εμπορικόν

Αναλυτική περιγραφή

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς, η παράσταση "Ήταν όλοι τους παιδιά μου" θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Εμπορικόν: Από τις 11 Οκτωβρίου 2017 έως το τέλος Ιανουαρίου 2018.

1947: η μεταπολεμική ανάπτυξη έχει αρχίσει. Η οικογένεια Κέλλερ επαυξάνει τα αγαθά που απέκτησε κατασκευάζοντας εξαρτήματα για τα μαχητικά αεροσκάφη.

Το εργοστάσιο,που δουλεύουν πατέρας και γιος, κατασκευάζει πια πλυντήρια και χύτρες ταχύτητας, και ευημερεί. Δυο σκιές, ωστόσο, σκοτεινιάζουν την εικόνα: ο άλλος γιος, ο Λάρρυ, που δεν γύρισε ποτέ από τον πόλεμο και το σκάνδαλο με τους ελαττωματικούς κυλίνδρους που έφτιαξε τον καιρό του πολέμου το εργοστάσιο του Κελλερ. Η συντριβή 21 αεροσκαφών οδήγησε σε δίκη και καταδίκη του συνεταίρου του σε πολύχρονη φυλάκιση.

Η άφιξη της Άννυ, κόρης του συνεταίρου και μνηστής του Λάρρυ (αργότερα και του αδελφού του), ανακινεί παλιές ιστορίες, μυστικά και απωθημένες ενοχές με απρόβλεπτες συνέπειες. Η αλήθεια δεν μπορεί να μείνει για πολλή θαμμένη κι η ορμή της, όταν, επιτέλους, αποκαλυφθεί παρασύρει ενόχους και συμβιβασμένους στην λυτρωτική κάθαρση.

Μια οικογένεια που προάσπισε τον μικρόκοσμό της εις βάρος του κοινού καλού και ένας κοινωνικός περίγυρος που αποδέχεται πως αυτός είναι ο κανόνας της ζωής. Μυστικά και ψέματα κι ένα παρελθόν που απειλεί το παρόν της και όταν η αλήθεια ανασύρεται στο φως, είναι πολύ αργά για όλους. Ο Μίλλερ μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με μια σειρά ερωτημάτων. Ποια η ατομική μας ευθύνη; Ποια η κοινωνική; Πού αρχίζει και πού τελειώνει το ιδιωτικό και δημόσιο συμφέρον; Ένα συναρπαστικό και βαθιά συγκινητικό έργο που με έναν θαυμαστό τρόπο, μας κάνει να αναρωτηθουμε για ζητήματα που σήμερα μας απασχολούν και πάλι όσο ποτέ.

Ηθοποιοί

Δημήτρης Καταλειφός
Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου
Γιώργος Βουρδαμής
Δανάη Επιθυμιάδη
Κώστας Βασαρδάνης
Δημήτρης Καραμπέτσης
Ευγενία Αποστόλου
Γιώργος Τζαβάρας
Ιωάννα Πιατά

Συντελεστές

Συγγραφέας: Άρθουρ Μίλλερ
Μετάφραση: Δάφνη Οικονόμου
Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Μόσχος
Σκηνικά - Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική - Ήχοι: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κίνηση: Ανθή Θεοφιλίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Νάκου

Στοιχεία θεάτρου

Σαρρή 11
Ψυρρή
Τηλ. 210 3211750