Ήλιος με δόντια

Κοινωνικό
από 15/9/2018 έως 16/9/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ήλιος με δόντια - Θέατρο: Όστρια (πρώην Ελυζέ)

Αναλυτική περιγραφή

Το ΣΚΥΘΕΣ εγχείρημα είναι αυτό που λέει το όνομά του: ένα εγχείρημα τριών φίλων από Σκύρο και Θεσσαλονίκη που αποφάσισαν ότι καμία απόσταση δεν είναι αρκετή για να σταματήσει φίλους και συνεργάτες από παλιά να εκφραστούν θεατρικά.

Ο συγγραφέας από τη Σκύρο Δημήτρης Αλεξίου διασκεύασε θεατρικά το μυθιστόρημα «Ήλιος με δόντια» του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη (εκδόσεις Εστία) σε ένα έργο πολλαπλών ρόλων, χώρων και εποχών αλλά μόνο για τρεις ηθοποιούς.

Μαζί με τους μόνιμους κατοίκους Θεσσαλονίκης πλέον Στέλλα Αναστασιάδου και Μπάμπη Πετρογιάννη, δούλεψαν επί έξι μήνες διαδικτυακά και επί ένα μήνα μαζί στη Σκύρο ένα έργο που διεισδύει στην ατομική και συλλογική ευθύνη, και αναδεικνύει την ατομική ιστορία ενός ιδιαίτερου ανθρώπου, όπως εμπλέκεται, συνοδοιπορεί ή συνθλίβεται πολλές φορές από την επίσημη Ιστορία του τόπου.

Το εγχείρημα πέτυχε στις παραστάσεις που δόθηκαν με επιτυχία το καλοκαίρι στη Σκύρο και μεταφέρεται στην Αθήνα για 2 μόνο παραστάσεις στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018 στο θέατρο Ελυζέ.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Γιάννης Μακριδάκης
Διασκευή: Δημήτρης Αλεξίου
Σκηνοθετούν & Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Αλεξίου, Στέλλα Αναστασιάδου, Μπάμπης Πετρογιάννης
Συμμετέχει: Γιώργος Πετρογιάννης
Μουσική επιμέλεια: Μπάμπης Πετρογιάννης

Στοιχεία θεάτρου

Νυμφαίου 12
Ιλίσια
Τηλ. 210 7771766

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.1
Facebook: 4.8