Η Υπάλληλος του Βεστιαρίου

Μονόλογος
από 28/12/2017 έως 28/12/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Η Υπάλληλος του Βεστιαρίου  - Θέατρο: Booze Cooperativa

Αναλυτική περιγραφή

Μετά από τις επιτυχηµένες παραστάσεις στο Λονδίνο και στην Κοπεγχάγη, "Η Υπάλληλος του Βεστιαρίου" της Δήµητρας Μπάρλα, παρουσιάζεται για µία µόνο βραδιά στο Θέατρο Booze Cooperativa στην Αθήνα. Τον µονόλογο ερµηνεύει η ίδια η συγγραφέας υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Ναταλίας Κατσού.

«... µια εκθαµβωτική επίδειξη ταλέντου και χαρισµατικής παρουσίας (...) Η Δήµητρα Μπάρλα αριστεύει στον καινούριο της µονόλογο» Arthur’s Seat

Η Yπάλληλος του Βεστιαρίου προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι στα µυστικά του περίφηµου εθνικού µουσείου Wallace Collection και του επαγγέλµατός της, που δεν είναι άλλο από τη σπουδή της ανθρώπινης φύσης. Μέσα από ευαίσθητες ιστορίες γεµάτες χιούµορ, τα εκθέµατα ζωντανεύουν και οι επισκέπτες παίρνουν µυθικές διαστάσεις.

Εραστές καταδικασµένοι στο Inferno, µία άτυχη βασίλισσα από τις Βερσαλλίες κι ένας νεαρός ζωγράφος µε την πιο γοητευτική φαντασία την συντροφεύουν στην αναζήτηση της ευτυχίας, σε έναν κόσµο γεµάτο από οµορφιά και πόλεµο.

«Η Δήµητρα Μπάρλα γνωρίζει πώς να καθηλώνει το κοινό» Εφηµερίδα Καθηµερινή

Αφετηρία του µονολόγου ήταν η εµπειρία της Δήµητρας από τη ζωή της στο Λονδίνο, όπου τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ηθοποιός αλλά και ως υπάλληλος µουσείου: οι προσδοκίες, οι δυσκολίες, οι αποκαλύψεις κι η αναπάντεχη συνάντηση µε κοµµάτια του εαυτού που δεν αλλάζουν.

«Η ποίηση βρίσκεται ακόµη και στα ταπεινότερα πράγµατα»

Η Δήµητρα Μπάρλα είναι απόφοιτος των δραµατικών σχολών Εµπρός και East 15 Acting School, καθώς και του Tµήµατος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Έχει παρουσιάσει τους θεατρικούς µονολόγους SOLO, Μέδουσα η γυναίκα στον καθρέφτη, και Τρυφερές ιστορίες µισογυνισµού. Εµφανίζεται στη σειρά του Netflix The rain και στις ταινίες Το κυπαρίσσι του βυθού και London Unplugged.

Η Ναταλία Κατσού είναι σκηνοθέτης και θεατρική συγγραφέας µε έδρα το Λονδίνο, διευθύνει την οµάδα Operaview. Έχει σπουδάσει Νοµική, Υποκριτική και Θέατρο κι έχει ολοκληρώσει το Master of Fine Arts (MFA) στην Σκηνοθεσία Θεάτρου στο East 15 Acting School, University of Essex ως υπότροφος « Μινωτή» του Μ.Ι.Ε.Τ.. Το έργο της Αγαθό παρουσιάζεται στο Ίδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης από Παρασκευή έως Κυριακή µέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Ηθοποιοί

Δήµητρα Μπάρλα

Συντελεστές

Συγγραφή - Μετάφραση: Δήµητρα Μπάρλα
Σκηνοθεσία: Ναταλία Κατσού
Επιµέλεια μετάφρασης: Ελένη Μπάρλα
Φωτισµός: Γιώργος Αγιαννίτης
Φωτογραφίες: Γιάννης Κατσαρής

Video

Στοιχεία θεάτρου

Κολοκοτρώνη 57
Αθήνα
Τηλ. 211 4053733

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.4
Facebook: 4.3