Η χώρα των πελαργών…ένα παραμύθι της θάλασσας

Παιδικό
από 18/11/2018 έως 27/1/2019
5 από 2 αξιολογήσεις
  (5,0 / 5,0) από 1 κριτική
Γεωργία K.  
4 Φεβρουαρίου 2018
Υπέροχη παράσταση.... Η ομάδα Νεαπολις για ακόμα μια φορά καθήλωσε τόσο τα παιδιά αλλά και εμάς τους μεγαλύτερους... Πάντα επιτυχίες.... Μη το χάσετε για τους μικρούς μας φίλους... Τρομερά μηνύματα παιρναν με όμορφο τρόπο.. Μπράβο σας...
Δεν νομίζω να υπήρχε κάτι που να μην μας άρεσε...
Παράσταση: Η χώρα των πελαργών…ένα παραμύθι της θάλασσας - Θέατρο: 104

Σύντομη περιγραφή

Η χώρα των πελαργών… ένα παραμύθι της θάλασσας στο θέατρο 104, είναι μια μαγική ιστορία με δράση, συγκίνηση και χιούμορ, που θα γοητεύσει τα παιδιά, ενώ παράλληλα μας μεταφέρει μηνύματα αγάπης για τον συνάνθρωπο αλλά και για το περιβάλλον. Η Ήβη Σοφιανού, από την οικογένεια Σοφιανού, αγαπητή στην Ελλάδα για τις πρωτοποριακές παραστάσεις κουκλοθεάτρου και για τις μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες, όπως η "Φρουτοπία" και "Του Κουτιού τα Παραμύθια", για πρώτη φορά αφήνει το κουκλοθέατρο και γράφει για το παιδικό θέατρο.

Αναλυτική περιγραφή

Ένας γλάρος, μια μαϊμού και ένας ναυαγός συναντιούνται σε ένα έρημο νησί. Θα μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, σεβόμενοι την διαφορετικότητα τους, χτίζοντας έτσι μια σπουδαία φιλία και ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να βρουν μια χώρα ειρήνης και ελευθερίας, τη Χώρα των Πελαργών.

Σε ένα ταξίδι γνώσης, εκπλήξεων και ανατροπών θα ανακαλύψουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Με εφόδια την υπομονή, την επιμονή, την πίστη και την φαντασία θα αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις.

Θα χτίσουν γερούς δεσμούς αγάπης και θα φτάσουν στο σκοπό τους με δημιουργικότητα και χιούμορ.

Τα παιδιά θα βρεθούν μπροστά σε μια απέραντη παραμυθένια θάλασσα με μαγικούς ανεξερεύνητους θησαυρούς. Οι ήρωες μας πάνω σε ένα αυτοσχέδιο καράβι με κατάρτι μπανανιάς θα διασχίσουν τους ωκεανούς με πλούσια, πολύχρωμα κοστούμια και υπέροχες τζαζ μελωδίες.

Ηθοποιοί

Πέτρος Λιόντας
Κλέαρχος Παπαγεωργίου
Ήρα Ροκού

Συντελεστές

Κείμενο: Ήβη Σοφιανού
Διασκευή: Ομάδα "Νεάπολις"
Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Χορογραφίες - Κινησιολογία: Άρτεμις Ιγνατίου
Μουσική επιμέλεια- Σύνθεση: Νεφέλη Κουλούρη
Μουσική ενορχήστρωση - Ηχητικά εφέ: Αντώνης Δελαπόρτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηδύλη Κυριακίδη
Κατασκευή σκηνικών: Θωμάς Μαριάς
Τη μάσκα της μαϊμούς φιλοτέχνησε η Αφροδίτη Πουρνάρη
Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

Στοιχεία θεάτρου

Ευμολπιδών 41
Γκάζι
Τηλ. 210 3455020