Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Ποιητικό
από 28/10/2018 έως 9/12/2018
  (4,0 / 5,0) από 2 κριτικές
Ιωαννα  
3 Μαρτίου 2018
Εξαιρετικη παρασταση και απο ερμηνεια και σκηνοθεσια.. Τη συστηνω ανεπιφυλακτα. Το κειμενο φυσικα μοναδικο. Πολυ ωραιο παντρεμα των κειμενων.
Θα μπορουσε ισως ο μονολογος που αποτελουσε τον επιλογο να ηταν πιο περιορισμενος σε χρονικη διαρκεια καθως καταντουσε λιγο κουραστικος.
ΝΙΚΟΣ Ζ.  
10 Φεβρουαρίου 2018
Ενδιαφέρουσα παράσταση
-
Παράσταση: Η Σονάτα του Σεληνόφωτος - Θέατρο: Αλκμήνη

Σύντομη περιγραφή

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος στο θέατρο Αλκμήνη. Tο αριστούργημα του Γιάννη Ρίτσου συναντά στίχους των Π. Νερούδα, Φ. Γκ. Λόρκα, Ν. Χικμέτ και Ε. Τσε Γκεβάρα.

Αναλυτική περιγραφή

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής ποίησης ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, έχοντας ως κεντρικό “χαρακτήρα” την ψυχή της ηρωίδας του Γιάννη Ρίτσου...

την καρδιά της, που ελεύθερη από τους περιορισμούς που βάζει το σώμα και ο χρόνος... ζει, αναπνέει, ερωτεύεται, γελά, χορεύει και τραγουδάει σε μία προσπάθεια να ενωθεί με το φεγγάρι.

Ο χρόνος καταργείται. Το παρόν συναντά το παρελθόν, η μοναξιά τον έρωτα και το φυσικό το μεταφυσικό. Η Σοφία Καζαντζιάν ερμηνεύει, χορεύει και τραγουδά με τον Μάριο Ιορδάνου να τη σκηνοθετεί αλλά και να συμμετέχει ο ίδιος σε μία διαφορετική Σονάτα του Σεληνόφωτος, όπου ο άνθρωπος ξεπερνάει τα εμπόδια, τα προσωπικά του όρια και βγαίνει νικητής φωνάζοντας “Venceremos”.

Για πρώτη φορά, η ηρωίδα του ποιήματος ενσαρκώνεται από νέα σε ηλικία ηθοποιό, τη Σοφία Καζαντζιάν, που ερμηνεύει, χορεύει, τραγουδά με τον Μάριο Ιορδάνου να τη σκηνοθετεί και να συμμετέχει κι ο ίδιος σε μία διαφορετική Σονάτα του Σεληνόφωτος, όπου ο άνθρωπος ξεπερνάει τα εμπόδια, το χρόνο, τον εαυτό του και βγαίνει νικητής φωνάζοντας “Venceremos”.

Η παράσταση ανεβαίνει για 2η χρονιά έχοντας παράλληλα σημειώσει μία εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη (Παρίσι, Δουβλίνο, Μόσχα, κ.ά.)

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Μουσική Επιμέλεια: Μάριος Ιορδάνου
Θεατρική Διασκευή - Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Ενδυματολόγος: Ελευθερία Τώρα
Σκηνογραφία: Βαλεντίνο Βαλάσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Παπαγιάννη
Ερμηνεύουν: Σοφία Καζαντζιάν, Μάριος Ιορδάνου

Στοιχεία θεάτρου

Αλκμήνης 8-12
Πετράλωνα
Τηλ. 210 3428650