Η Κυρά της Θάλασσας

Δράμα
από 29/9/2018 έως 30/9/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Η Κυρά της Θάλασσας - Θέατρο: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Σύντομη περιγραφή

Η Κυρά της Θάλασσας του Χένρικ Ίψεν από την ομάδα Εlephas tiliensis στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Το δίλημμα του ατόμου ανάμεσα στην προσωπική αλήθεια και την κοινωνική καταπίεση προβάλλει, όπως και σε άλλα έργα του συγγραφέα.

Αναλυτική περιγραφή

Η Ελίντα Βάνγκελ, κόρη φαροφύλακα, ζει μια καταπιεσμένη ζωή με το γιατρό σύζυγό της και τις δύο του κόρες από τον προηγούμενό του γάμο σε έναν τόπο αποκλεισμένο και ασφυκτικό. Αισθάνεται φυλακισμένη και ονειρεύεται τη θάλασσα.

Ο ξαφνικός ερχομός ενός ξένου ανασύρει επιθυμίες και απωθημένα. Η αποκάλυψη ενός παλιού έρωτα με έναν θαλασσινό, σύμβολο ελευθερίας παρά προσωποποίηση του ιδανικού έρωτα, κλονίζει τον εύθραυστο ψυχισμό της.

Το έργο του Χένρικ Ίψεν “Η κυρά της θάλασσας” δίνει το έναυσμα για την ενασχόληση με ένα θέατρο που φανερώνει στον ερμηνευτή όλα τα πεδία επεξεργασίας, διανοητικής και συναισθηματικής, που μπορούν να χτίσουν την τεχνική του και να ελευθερώσουν το φαντασιακό του χώρο.

Η ομάδα Elephas tiliensis ερευνά τον τρόπο, με τον οποίο ο ερμηνευτής συστηματοποιεί τα μέσα του και διευρύνει τα όριά του προκειμένου να συνδεθεί με τους όρους και τις έννοιες του κειμένου. Η άσκηση πάνω στο κείμενο, η σωματοποίηση των εννοιών του και η αναζήτηση της συγκινησιακής του ταυτότητας αποτελούν τα ζητούμενα του εργαστηρίου. Ο λόγος γίνεται το όχημα για να βρεθεί το σώμα και η δράση, ενώ ανοίγει την επικοινωνία με το φαντασιακό ήρωα που ενυπάρχει στον καθένα μας.

Το εργαστήριο διανύει την ένατη χρονιά λειτουργίας του. Έχει εργαστεί πάνω σε κείμενα των Ντοστογιέφσκυ, Μολιέρου, Μπόρχες, Σοφοκλή, Τσέχοφ, Μπέκετ, Σαίξπηρ. Τη φετινή περίοδο 2018/19 το εργαστήριο θα δουλέψει πάνω στο “Φιλοκτήτη” του Σοφοκλή.Μια παρουσίαση του εργαστηρίου υποκριτικής της ομάδας Elephas tiliensis στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για δύο μόνο παραστάσεις.

Συντελεστές

Διδασκαλία - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γεωργία Αμπουράντυ, Βασιλική Γώγου, Κάτια Καντούρη, Γεωργία Μούλου, Rita Stiedl, Τάνια Τραυλού, Βασιλική Χρόνη

Στοιχεία θεάτρου

Κύπρου 91Α
Κυψέλη
Τηλ. 213 0040496, 694 5348445

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3
Facebook: 4.7