Η κόκκινη μύτη

Παιδικό
από 22/10/2017 έως 18/4/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Η κόκκινη μύτη - Θέατρο: 104

Σύντομη περιγραφή

Το έργο “Η Κόκκινη Μύτη” είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση που με τη χρήση video και animation ζωντανεύει μια ιστορία που καταπιάνεται με το φαινόμενο του κοινωνικού στιγματισμού και παρακινεί τα παιδιά να αναπτύξουν σκέψεις πάνω στη σημασία της αποδοχής του εαυτού μας και του «άλλου», τη σημασία να είναι κανείς ο εαυτός του!

Αναλυτική περιγραφή

Ένα τσίρκο που έχει φαλιρίσει

Μια μπαλαρίνα που τις νύχτες χορεύει στους δρόμους της πόλης

Μια εκκεντρική γειτονιά με ακόμα πιο εκκεντρικούς κατοίκους

Μια γιαγιά που ψάχνει παρέα για να παίξει

Η βασίλισσα της Αγγλίας (αυτοπροσώπως)

Και ένας κλόουν που πεισματικά αρνείται να αποχωριστεί την... κόκκινη μύτη του

εμπλέκονται σε ένα σουρεαλιστικό παραμύθι που καταπιάνεται με το διαχρονικό θέμα της αποδοχής του εαυτού μας και του «άλλου».

-----------------------------------

Υπόθεση

Ένα βροχερό απόγευμα το τσίρκο, στο οποίο ζει και εργάζεται ο κλόουν Περώ, θα κλείσει κι ο ίδιος θα πρέπει να αλλάξει περιβάλλον και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, έξω από αυτό. Σύντομα, όμως, αυτή η αλλαγή θα αποδειχθεί ιδιαίτερα περιπετειώδης εξαιτίας... της κόκκινης μύτης του, μιας κόκκινης μύτης που όπως όλα δείχνουν έρχεται πλέον σε πλήρη αντίθεση με το νέο περιβάλλον. Επιπλέον, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα, καθώς αυτή η αντίθεση δεν περιορίζεται αποκλειστικά ως προς το ζήτημα της εμφάνισης, αλλά είναι βέβαιο ότι επεκτείνεται και σε ακόμα πιο ουσιαστικές διαφορές που εκείνη η μύτη έχει σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες... μύτες που υπάρχουν τριγύρω!

Στην πόλη, όμως, που έχει βρεθεί δεν φαίνονται όλοι να συμπαθούν ιδιαίτερα τέτοιου είδους «αντιθέσεις» και πολύ περισσότερο... κόκκινες μύτες που αγαπούν τα παιχνίδια και έχουν την τάση να δημιουργούν αταξίες και... προβλήματα! Ωστόσο πως θα μπορούσε ο Περώ να απαρνηθεί ή να αλλάξει την κόκκινη μύτη του; Αφού... αν το έκανε αυτό, δεν θα ήταν πια... ο κλόουν ο Περώ! Δεν θα ήταν πια... ο εαυτός του!

Η κόκκινη μύτη... στο θέατρο 104... κάθε Κυριακή στις 3μ.μ.

Ηθοποιοί

Γιάννης Δρακόπουλος
Βιβή Πέτση
Βίκη Χατζοπούλου
ΜαρίναΤσουμπρή
Κλέα Σαμαντά

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Βάσια Παρασκευοπούλου
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Animation παράστασης & poster: Παναγιώτης Ανδριανός
Κίνηση: Μυρτώ Πετροχείλου
Φώτα: Έλενα Μαργαριτίδη
Μια παραγωγή της ομάδας Μικροί ΠυροΤέχνες

Στοιχεία θεάτρου

Ευμολπιδών 41
Γκάζι
Τηλ. 210 3455020