Η Γυναίκα της Ζάκυθος

Δράμα
από 13/4/2018 έως 27/5/2018
  (3,0 / 5,0) από 1 κριτική
Ιωαννα  
17 Απριλίου 2018
Πολυ ενδιαφερουσα μεταφορα του πεζογραφηματος του Δ.Σολωμου στη σκηνη. Οι ηθοποιοι εδωσαν τον καλυτερο τους εαυτο, ωστε να καταστει δυνατη η αποδoση της ατμοσφαιρας και του νοηματος του εργου. Το κειμενο εχει την γλωσσικη ιδιαιτεροτητα και το υφος του πρωτοτυπου και θελει την αμεριστη προσοχη του θεατη ωστε να γινει κατανοητο.
Τα σκηνικα δινουν την εντυπωση οτι προοριζονται για εναν ερασιτεχνικο θιασο.
Παράσταση: Η Γυναίκα της Ζάκυθος - Θέατρο: Εκάτη

Σύντομη περιγραφή

Η Γυναίκα της Ζάκυθος στο θέατρο Εκάτη. Είναι ένα έργο αινιγματικό με αλληγορικά μηνύματα. Γράφτηκε το 1889 από Διονύσιο Σολωμό και θεωρείται το σημαντικότερο κείμενο της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Αναλυτική περιγραφή

Η Γυναίκα της Ζάκυθος βρίσκεται σε κατάσταση ψυχικού ολέθρου και σοβαρής ταραχής γιατί ζηλεύει την ωραία αδελφή της και ξεσπά σε ακατανόμαστες ύβρεις εναντίον της μέχρι που χάνει τα λογικά της και πιάνοντας ένα ζωνάρι για να την κρεμάσει, απαγχονίζεται η ίδια!

Οι εραστές της όταν καταρρέει και απομονώνεται την εγκαταλείπουν, καταφθάνουν όμως θορυβημένοι -φορώντας προσωπίδα- όταν μαθαίνουν το φρικτό της τέλος.

Ο Ιερομόναχος Διονύσιος, αφού δεήθηκε για το έθνος που πολεμάει, σταματάει σε ένα πηγάδι κι αναρωτιέται, πόσοι είναι οι δίκαιοι και οι άδικοι γύρω του. Τότε έρχεται στην σκέψη του η Γυναίκα της Ζάκυθος με την τερατώδη ασκήμια της, τον χείριστο χαρακτήρα της, τις απιστίες στον άντρα της, το θανάσιμο μίσος προς την αδελφή της και την απερίγραπτη εχθρότητα προς το έθνος.

Ηθοποιοί

Γιάννης Κωσταράς
Δημήτρηs Κοντοδήμος
Δώρα Τζερουνιάν

Συντελεστές

Συγγραφέας: Διονύσιος Σολωμός
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Βαλεντίνη Λουρμπά
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Ενδυματολόγος σκηνογράφος: Ευάγγελος Παπαγιάννης
Βοηθός σκηνοθετη: Δώρα Τζερουνιάν

Στοιχεία θεάτρου

Εκάτης 11
Κυψέλη
Τηλ. 210 6401931