Η αγάπη άργησε μιά μέρα

Δράμα
από 11/10/2018 έως 25/11/2018
5 από 7 αξιολογήσεις
  (4,0 / 5,0) από 1 κριτική
Αιμιλια  
19 Φεβρουαρίου 2018
Πολυ καλη σκηνοθεσια και ερμηνειες!
.
Παράσταση: Η αγάπη άργησε μιά μέρα - Θέατρο: Αργώ

Σύντομη περιγραφή

Η αγάπη άργησε μιά μέρα στο θέατρο Αργώ. Το έργο είναι ένας ύμνος στον έρωτα και την ελευθερία και ταυτόχρονα ένα δριμύ κατηγορώ στην καταπίεση. Καταγγέλλει την γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και τη συζυγική εξουσία με γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας οι οποίες σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση.

Αναλυτική περιγραφή

Η ΑΓΑΠΗ παρουσιάζει την εικόνα της ελληνικής επαρχίας από τα μέσα της δεκαετίας του 30 έως τις αρχές τις δεκαετίας του 80, εικόνας που άφησε τα σημάδια της στις επόμενες γενιές και εποχές.

Λίγα λόγια για το έργο... Σε μια αγροτική περιοχή της Κρήτης τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας Φτενούδου ζουν κάτω από τη σκιά της πατριαρχικής καταπίεσης. Ξεχνούν τα όνειρα τους, καταπνίγουν τα συναισθήματα τους, υποτάσσονται στην επιταγή του πατέρα. Αλλά και υποτάσσουν…

Η μεγαλύτερη κόρη, έπειτα από το θάνατο του πατέρα και της μητέρας της αναλαμβάνει τον ρόλο του εξουσιαστή, προσπαθώντας να ελέγξει της ζωές και την τύχη όλων των αδερφών της. Κάποιες θα υποχωρήσουν, άλλες θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Ανάμεσα τους η Ερατώ θα είναι αυτή που θα τολμήσει με μια τεράστια δύναμη ψυχής να επιλέξει τον δρόμο της ελευθερίας, να αναζητήσει τον έρωτα, την ανεξαρτησία, την λύτρωση.

Ηθοποιοί

Αιμιλία Υψηλάντη
Αθηνά Τσιλύρα
Μαρία Καρακίτσου
Βασιλική Διαλυνά
Δάφνη Λιανάκη
Ιωάννα Λέκκα
Μαρία Νεφέλη Δούκα

Συντελεστές

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Πρωτότυπη μουσική: Γιώτα Κοτσέτα
Δραματουργική επεξεργασία: Ναταλί Μηνιώτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Λιανάκη

Στοιχεία θεάτρου

Ελευσινίων 15
Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5201684-5

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.1
Facebook: 4.5