Γύρω γύρω μήνες

Παιδικό
από 7/1/2018 έως 18/3/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Γύρω γύρω μήνες - Θέατρο: BABEL Πυρήνας Τέχνης

Σύντομη περιγραφή

Η κυρά Καλή φτάνει στο Μαρούσι, όπου γνωρίζει και συστήνει μήνες και εποχές! Αναδεικνύει τα καλούδια σε κάθε έναν από τους μήνες που συναντά, τον ευχαριστεί για τα δώρα που προσφέρει και για τις ομορφιές του. Γύρω γύρω μήνες στο Babel - Πυρήνας Τέχνης.

Αναλυτική περιγραφή

Θεατρική αφήγηση, μουσικοπαιδαγωγικά παιχνίδια, παραδοσιακά έθιμα με αφορμή το παραμύθι «Η κυρά-Καλή και οι 12 μήνες» από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος», σε σκηνοθεσία & μουσική ΠΕΤΡΟΥ ΔΑΜΟΥΛΗ.

Τον Ιανουάριο, με παιχνίδια και έθιμα για τον καλό το χρόνο, τον Φεβρουάριο με αποκριάτικες δράσεις και τον Μάρτιο, καλωσορίζοντας την άνοιξη με παιχνίδια και τραγούδια.

Στην παράσταση «Γύρω-γύρω μήνες» η διαδραστική συμμετοχή των παιδιών είναι ο κορμός γύρω από τον οποίο στήνεται, κάθε φορά, μια χαρούμενη γιορτή.

Ο σκηνοθέτης και μουσικός Πέτρος Δαμουλής έγραψε το παραμύθι σε έμμετρο λόγο, δένοντάς τον με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ακούσματα, που φέρνουν στη σκηνή ήχους και εικόνες από τη φύση. Η μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη συνέλεξε και επιμελήθηκε το λαογραφικό υλικό, η Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-ειδικευμένη στο Drama in Education, σχεδίασε και δίδαξε τα έθιμα ως θεατρικά παιχνίδια, η ηθοποιός και υπεύθυνη παραγωγής Χρύσα Διαμαντοπούλου συνέθεσε το εκτός παραμυθιού υλικό. Μαζί φρόντισαν ώστε η συμμετοχή των παιδιών να είναι ουσιαστική και άμεση, εμπλουτίζοντας την αφήγηση με πολλά θεατρικά και μουσικά παιχνίδια.

Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει η κυρά Καλή και φτάνει στο παλάτι του γέρο-Χρόνου, όπου γνωρίζει και συστήνει μήνες και εποχές, με παινέματα, με βλέμμα ξύπνιο και ανοιχτή καρδιά, με έμφαση στα ξεχωριστά χαρίσματα.

Ηθοποιοί

Δάφνη Καμμένου
Ναυσικά Πύρρου

Συντελεστές

Κείμενο παραμυθιού - Σκηνοθεσία - Μουσική: Πέτρος Δαμουλής
Σύλληψη ιδέας - Έρευνα υλικού: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Τατού Αγγελική Δέδε
Έρευνα, επιλογή, επιμέλεια λαογραφικού υλικού, δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς: Ελένη Τσούτσια -Λουλάκη, μουσικοπαιδαγωγός
Ιδέα - Κατασκευή σκηνικού: Πέτρος Δαμουλής
Σκηνικά αντικείμενα: Μαργαρίτα Τζαννέτου, Ανδριάνα Βλάχου, Kέλλυ Κουλουριώτου
Κατασκευή κούκλας - Ζωγραφιά σκηνικού: Μαργαρίτα Τζαννέτου
Επιστημονική σύμβουλος - Διδασκαλία διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος - εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION
Ζωντανή μουσική: ομάδα Μικρός Νότος
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design
Βίντεο - Μοντάζ: Κωνσταντίνος Γρηγορακάκης
Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη

Στοιχεία θεάτρου

Βασιλίσσης Σοφίας 87
Μαρούσι
Τηλ. 215 5252982

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.1
Facebook: 4.8