Γκυγιώμ, γλυκιά μου

Μονόλογος
από 29/1/2018 έως 27/3/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Γκυγιώμ, γλυκιά μου

Σύντομη περιγραφή

Μία αναζήτηση της ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού μέσα σε ένα πέλαγος προκαταλήψεων, στερεοτύπων, ταμπού. Και όλα αυτό κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της μάνας.

Αναλυτική περιγραφή

Το έργο του Γάλλου συγγραφέα καταγίνεται με τον αγώνα που δίνει ο καθένας, ώστε η ζωή του να έχει τη δική του προσωπική σφραγίδα και η ερωτική του ταυτότητα και συμπεριφορά να προσδιορίζονται από τα δικά του θέλω και μόνο.
Με στόχο να ζήσει όπως ακριβώς σκέφτεται και όσα σκέφτεται, κάθε άνθρωπος ονειρεύεται να απαλλαγεί από ό,τι και όποιον τον επηρεάζει, τον πνίγει, τον συρρικνώνει, του στερεί τη δυνατότητα της αυτοδημιουργίας.
Γιατί το να κυριαρχείς στον εαυτό σου είναι η πραγματική δύναμη.
Πρόκειται για έναν μονόλογο με πολλά κωμικά, αλλά και δραματικά στοιχεία για την πορεία ενός αγοριού που ήθελε να είναι κορίτσι.
Αυτό που με κρατάει στη ζωή, είναι η εικόνα που έχω για τον εαυτό μου. Δεν ξεγελάστηκα ποτέ από την εικόνα που είχαν οι άλλοι για μένα. | John Lennon
Από τέλος του Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο θέατρο Αλκμήνη, το έργο του Γκιγιώμ Γκαλλιέν "Γκυγιώμ, γλυκιά μου", σε μετάφραση Δήμητρας Κονδυλάκη.

Ηθοποιοί

Περικλής Λιανός

Συντελεστές

Συγγραφέας: Γκυγιώμ Γκαλέν
Σκηνοθεσία: Άννα Χατζησοφιά
Σκηνικά-κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Μουσική: Ιάκωβος Δρόσος
Παραγωγή: The Artists

Στοιχεία θεάτρου

Αλκμήνης 8-12
Πετράλωνα
Τηλ. 210 3428650

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.2
Facebook: 4.5