Γκόλφω

Δράμα
από 18/1/2019 έως 22/2/2019
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Γκόλφω - Θέατρο: Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη

Σύντομη περιγραφή

Γκόλφω, το βουκολικό δραματικό ειδύλλιο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσακανάκη για δεύτερη χρονιά. Ο μύθος της Γκόλφως και του Τάσου στην Αθηναϊκή Σκηνή, όπου και βραβεύθηκε με το 1ο Βραβείο κοινού & κριτικής επιτροπής στο «4ο Athstage Festival Θεατρικών Δημιουργών του θεάτρου Αθηναϊκή Σκηνή 2017».

Αναλυτική περιγραφή

Η Γκόλφω είναι μια εύστοχη δραματοποίηση ενός παλαιού θρύλου της περιοχής του Χελμού, όπου και τοποθετείται η σκηνή του δράματος.

Η φτωχή και ορφανή Γκόλφω, μια όμορφη νεαρή βοσκοπούλα ερωτεύεται τον Τάσο, έναν βοσκό της περιοχής. Οι δύο νέοι αρραβωνιάζονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν. Ο Τάσος όμως που δέχεται πιεστικά προξενιά για την πλούσια Σταυρούλα, δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της και διώχνει την Γκόλφω. Η νεαρή βοσκοπούλα παραλογίζεται...

 

Ο Κωνσταντίνος Τσακανάκης, βραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, σημειώνει: 

Τι είναι αυτό που γοητεύει & κεντρίζει κάθε φορά τον αναγνώστη και το θεατή προς το μύθο της Γκόλφως και του Τάσου? Ένας λαϊκός θρύλος της εποχής , εμπλουτισμένος από στοιχεία παραδοσιακής μουσικής, μοτίβα δημοτικού τραγουδιού κι αλήθειες συνυφασμένες με αξίες διαχρονικές μεν, ξεχασμένες όμως απ’ τους ρυθμούς μιας σύγχρονης υπερ-καταναλωτικής κοινωνίας. Η «Γκόλφω» , όπως τότε , έτσι και τώρα με την υπόσταση και τη μορφή της γεμάτη ευαισθησία κι αλήθεια ,στέκεται ορθή κι αξιοπρεπής απέναντι σε κάθε εμπόδιο και σε κάθε πειρασμό που θα της ανακόψει την πορεία προς το φως…& με αυτό το φως της ψυχής της θα προβάλλει τις έννοιες της συγχώρεσης, της μετάνοιας, της ολοκληρωτικής αγάπης-μιας αγάπης που δεν έχει όρια και συμβιβασμούς & την παρακινεί σε μία πορεία προς την αγιότητα, δίχως επιστροφή, έτσι ακριβώς όπως την οραματίστηκε ο μεγάλος δημιουργός της, Σπυρίδων Περεσιάδης.
 

Ηθοποιοί

Ακαλίδης Γιώργος
Ανανιάδου Χριστιάννα
Αναστασοπούλου Έλλη
Κούλη Ελένη
Μπουλάκου Κατερίνα
Νικολάου Βασίλης
Οκολίστα Κρισίλντα
Παπαδάκου Ναταλία
Σαλλάκου Μελίσα
Φαίντ Άννα
Φίλη Σοφία
Φιντάνης Χρήστος Νοέλ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία & Διασκευή Κειμένου: Κωνσταντίνος Τσακανάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστιάννα Ανανιάδου
Σκηνικά - Κοστούμια: Θίασος «Ονειρο-Τεχνήτες»
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση & επιμέλεια: Νικολέτα Ρούσσου
Φωτογραφίες: Maria Chavdarova Mavrona, PHOTOEFFECT
Δημόσιες Σχέσεις - Επικοινωνία: K.M. TEAM
Σχεδιασμός αφίσας: Σταύρος Τσάκωνας

Στοιχεία θεάτρου

Τζιραίων 13
Ακρόπολη
Τηλ. 210 9222300