Γιατί μαμά;

Μονόλογος Κοινωνικό
από 20/4/2018 έως 19/5/2018
5 από 20 αξιολογήσεις
  (4,0 / 5,0) από 1 κριτική
Βινα  
16 Μαΐου 2018
Μια βαθυστόχαστη παράσταση με συγκλονιστική υπόθεση που σε προβληματίζει. Όλοι μας βρίσκουμε σημεία του εαυτού μας μέσα στο παραλήρημα της μοναδικής ερμηνείας της ηθοποιού. Το σκηνικό λιτό όμως γεμίζει από συναισθήματα. Πολύ καλή παράσταση!!!!
-
Παράσταση: Γιατί μαμά; - Θέατρο: Αλκμήνη

Σύντομη περιγραφή

Γιατί μαμά; στο θέατρο Αλκμήνη. Misterio Buffo με ανατρεπτικό τέλος. Ένα έργο σκληρό, που δε φοβάται να πει την αλήθεια. Ένα μονόπρακτο μπουφονικής αισθητικής που διαπραγματεύεται την πολυπλοκότητα των δεσμών της σχέσης "μάνας - παιδιού" στη σύγχρονη πραγματικότητα, σαν μονόλογος του ίδιου μας του υποσυνειδήτου, που σε συγκλονίζει. Επέλεξα ένα μοτίβο στο οποίο οι θεατές καλούνται να βιώσουν τα γεγονότα μαζί με τον χαρακτήρα, να τον αφουγκραστούν. (Α. Μαγουλάς, σκηνοθέτης)

Αναλυτική περιγραφή

Το παραλήρημα μιας γυναίκας που ζει αιώνια κάτω από τη σκιά της μητέρας της. Διατάραξη της οικογενειακής ησυχίας, ψίθυροι αυτογνωσίας που πνίγονται στο καλώδιο του τηλεφώνου σε ένα και μοναδικό, σε ένα καθοριστικό τηλεφώνημα. Ένα τηλεφώνημα που διαπερνά σαν ρεύμα το σώμα της, στην προσπάθεια της για συναισθηματική διασύνδεση. Ένα τηλεφώνημα που έχουμε σκεφτεί να κάνουμε όλοι αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει.

Η σαραντάχρονη δασκάλα, μια γυναίκα αλλά και ένας άντρας, ένα ον που ζει και εργάζεται που ερωτεύεται και αγαπά μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα. Μπροστά στα μάτια της ξεδιπλώνονται αναμνήσεις, προσωπικές απόψεις και φόβοι. Αισθήματα νοσταλγίας, πόνου, οργής και αγάπης αναβλύζουν μέσα από καλά κρυμμένες αλήθειες που καταφέρνουν τελικά να ειπωθούν κι ένα τελευταίο "σ' αγαπώ" που μας κρατάει συντροφιά όταν πέφτουμε για ύπνο. Έως πότε;

Ηθοποιοί

Λίζυ Ξανθοπούλου

Συντελεστές

Κείμενο: Τζωρτζίνα Τζήλιου
Σκηνοθεσία: Αριστοτέλης Μαγουλάς
Video Art: Γιώργος Συμεωνίδης, Άρτεμις Σταθάκου
Μουσική Σύνθεση - sound design: Νικόλας Καρίμαλης (Razastarr)
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ
Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη

Στοιχεία θεάτρου

Αλκμήνης 8-12
Πετράλωνα
Τηλ. 210 3428650