Γιάννης Μαρκόπουλος: Τα Κάλαντα

Μουσική
από 21/12/2017 έως 22/12/2017
  (5,0 / 5,0) από 1 κριτική
ΕΥΓΕΝΙΑ  
26 Δεκεμβρίου 2017
Ήταν μία πολύ καλή μουσική παράσταση!!!Είχε πολύ καλά μηνύματα για τα παιδιά!! Μετά το τέλος της παράστασης κ μέχρι σήμερα... συζητάνε μεταξύ τους... ότι δεν πρέπει να παίζουν πολύ ώρα με το tablet!!!!!
-
Παράσταση: Γιάννης Μαρκόπουλος: Τα Κάλαντα - Θέατρο: Μέγαρο Μουσικής

Αναλυτική περιγραφή

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος μεταγράφει για τα εγγόνια του και για τα παιδιά όλου του κόσμου κάλαντα και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον Πόντο, την Κρήτη, τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και άλλα μέρη της Ελλάδας που παρουσιάζονται στο Μέγαρο για πρώτη φορά.

Δύο εορταστικές συναυλίες του μεγάλου έλληνα συνθέτη στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Επίσημη προσκεκλημένη του, η Ξένια Καλογεροπούλου, στην πρώτη της εμφάνιση στο Μέγαρο, «μια εμβληματική προσωπικότητα, όπως λέει ο Γ. Μαρκόπουλος, συνυφασμένη με το παιδικό θέατρο που θα αποδώσει ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια, συμβολικά για τη ζωή και το πνεύμα».

Συμμετέχουν 11μελές σύνολο της Ορχήστρας Παλίντονος Αρμονία και η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Αθηνών «Μικροί Μουσικοί» (διδασκαλία: Χριστίνα Μιχαλάκη, καλλιτεχνική διεύθυνση: Καλλιόπη Γερμανού). Στους ρόλους των Βοηθών του Άγιου Βασίλη οι Δημήτρης Μακαλιάς και Σωκράτης Πατσίκας. Η σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Γιοβανίδη.

Συντελεστές

Διήγηση παραμυθιών: Ξένια Καλογεροπούλου
Παιδική Χορωδία Ωδείου Αθηνών: «Μικροί Μουσικοί»
Διδασκαλία: Χριστίνα Μιχαλάκη
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Καλλιόπη Γερμανού
Μουσικό Σύνολο Παλίντονος Αρμονία
Στους ρόλους των Βοηθών του Άγιου Βασίλη: Δημήτρης Μακαλιάς & Σωκράτης Πατσίκας
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών │ΦΟΡΜΙΓΞ

Στοιχεία θεάτρου

Λεωφ. Βασιλίσης Σοφίας & Κόκκαλη 1
Αμπελόκηποι
Τηλ. 210 7282000