Φθινοπωρινή Ιστορία

Κοινωνικό (2 ώρες)
έως 21/4

Κριτικές

  (5,0 / 5,0) από 1 κριτική
Μίρκα  
20 Ιανουαρίου 2019
Εξαιρετική παράσταση που δίνει νέα πνοή στο έργο με την εμπνευσμένη σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου. Η πολυεπίπεδη ερμηνεία της Άννας Γεραλή και η ευαίσθητη εσωστρέφεια του Λάμπρου Τσαγκα αποδίδουν καταπληκτικά την εναλλαγή καταστάσεων και συναισθημάτων. Θαυμάσιο σκηνικό που ταιριάζει σε κάθε φάση της πλοκής που εμπλουτίζεται από την μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη.
Ίσως το πολύ όμορφο μεγάλο θέατρο θα χρειαζόταν κάποια ανακαίνιση.
Παράσταση: Φθινοπωρινή Ιστορία - Θέατρο: Κνωσός

Σύντομη περιγραφή

Φθινοπωρινή Ιστορία, του Αλεξέι Αρμπούζωφ με την Άννα Γεραλή και τον Λάμπρο Τσάγκα, στο θέατρο Κνωσός. Μια τρυφερή ιστορία γεμάτη χιούμορ και ανατροπές που δείχνει πώς ο έρωτας και η ανάγκη για ζωή μπορεί να νικήσει το χρόνο και το βάρος του και να μας γεμίσει αισιοδοξία και κουράγιο.

Αναλυτική περιγραφή

«Στην κρίσιμη καμπή του χρόνου, αν τύχει και η ζωή σου φέρει μια καίρια συνάντηση πρέπει να μην ξαστοχήσεις, να της ανταποκριθείς. Όμως μπορείς; Τί θα συμβεί αν θελήσεις να το διερευνήσεις;»

Με την ευαίσθητη, σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της Μάνιας Παπαδημητρίου το έργο του Αρμπούζωφ παίρνει άλλη διάσταση. Όπως η ίδια αναφέρει:

«Είναι η ιστορία που μας λέει πως η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία από μας και συχνά μας κάνει δώρα που μοιάζουν παράταση χρόνου. Σαν μια πίστα παιχνιδιού μέσα στην οποία κερδίζεις ακόμα δυο ζωές. Μέσα σε μια ψηφιακή πραγματικότητα οι δύο ήρωες του έργου συναντιούνται και συγκρούονται για να συμφιλιωθούν και να αγαπηθούν με τον πιο ανάποδο τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης υπογράφει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο και μοναδικό ταλέντο, τη μουσική στο έργο του Αρμπούζωφ, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο.

Ηθοποιοί

Άννα Γεραλή
Λάμπρος Τσάγκας

Συντελεστές

Μετάφραση: Παυλίνα Γαλανοπούλου
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δανάη Καλαχώρα
Σκηνογραφία & video art: Χριστίνα Οικονόμου
Κοστούμια: Κώστας Κουβάτσος
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Υπεύθυνη Δημοσιότητας: Δέσποινα Κραουνάκη

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 15 ευρώ
  • 65+ ετών, Πολυτεκνων, ΑΜΕΑ: 10 ευρώ
  • Ατέλειες: 5 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Πατησίων 195 & Κνωσού 11
Πλατεία Αμερικής
Τηλ. 210 8677070