Φράχτες

Performance
από 9/6/2017 έως 11/6/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Φράχτες - Θέατρο: Altera Pars

Αναλυτική περιγραφή

Όρια, φράχτες, τοίχοι και τείχη, προσωπικά και κοινωνικά, από τα έσω του εαυτού μας έως την έννοια των συνόρων. Η αίσθηση εγκλεισμού που μπορεί να γεννήθει από μια μικρή αντίθετη προς εμάς δράση. Μια κατάσταση δυσαρέσκειας ικανής όμως να ωθήσει στην με κάθε τρόπο κατάρριψη οποιουδήποτε ορίου ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία της ελευθερίας.

Η “chOrPUS orchestra” είναι ορχήστρα δωματίου αποτελούμενη από μουσικούς που κινούνται στο χώρο και παίζοντας μουσική εκτελούν ταυτόχρονα μια performance. Παίρνουν μέρος σε μία χορογραφία, ένα σκηνικό δρώμενο, αμβλίνοντας τα όριά τους καθώς η κίνησή τους στο χώρο, σε συνδυασμό με την σύμβαση της σωματικής τους αναφοράς σε κάποιο μουσικό όργανο, περιπλέκεται.

Το υβριδικό αποτέλεσμα, που απαλλάσσεται από την μοναδιαία περιγραφή χορός ή μουσική είναι το αποτύπωμα του ήχου.

Συντελεστές

Σύλληψη ιδέας: Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου
Μουσική: Κώστας Βαρότσης, Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά, Βασίλης Γκότσης
Κείμενα: Ειρήνη Τσιρακίδου
Σύλληψη ιδέας κινούμενης ορχήστρας - Διεύθυνση Ορχήστρας: Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά
Χορογράφος - Διεύθυνση κίνησης: Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου
Μέλη ορχήστρας: Κώστας Καριτζής, Χαράλαμπος Καρασαββίδης (Βιολιά), Ηλιάνα Κορέτση (Βιολοντσέλο), Κωνσταντίνος Σηφάκης (Κονταμπάσο), Λυδία Άιζενμπαχ (Φλάουτο), Ζαχαρίας Φώτης (Κλαρινέτο), Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος (Σαξόφωνο), Ρενάτο Κούσης (Τρομπόνι), Μαρία Λατσίνου (Φωνή), Γιάννα Παναγοπούλου, Στέφανος Ψαραδάκης (Κρουστά), Αλίνα Αναστασιάδη (Πιάνο)
Βοηθοί ορχήστρας (χορεύτριες): Φαίη Ιωαννίδου, Άννα Μαρία Κοιυτσουμάρη

Στοιχεία θεάτρου

Μεγ. Αλεξάνδρου 123
Κεραμεικός
Τηλ. 210 3410011