Φιλουμένα

Δράμα Κοινωνικό
από 26/10/2017 έως 1/4/2018
  (5,0 / 5,0) από 1 κριτική
Γιώτα   
4 Μαρτίου 2018
Καταπληκτική παράσταση !!!!
-
Παράσταση: Φιλουμένα - Θέατρο: Διάνα

Σύντομη περιγραφή

Η Φιλουμένα από τις 26 Οκτωβρίου θα μας αφηγείται στο θέατρο Διάνα την υπέροχη ιστορία μιας γυναίκας, που από πόρνη μετατρέπεται σε σύμβολο μητρότητας.

Αναλυτική περιγραφή

«ΦΙΛΟΥΜΕΝΑ» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Διάνα. Δύο χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία στο Εθνικό θέατρο, η Ελένη Ράντου συναντιέται και πάλι με την εμβληματική ηρωίδα του Εντουάρντο ντε Φίλιππο και αναμετριέται ξανά με έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της, αναλαμβάνοντας την μεγαλύτερη παραγωγή που έχει πραγματοποιηθεί στο θέατρο Διάνα με έναν 13 μελή θίασο ηθοποιών.

Οι φτωχογειτονιές της Νάπολης ζωντανεύουν στο Θέατρο Διάνα. Εκεί, όπου ο Ντομένικο Σοριάνο (Γιάννης Βούρος) γνωρίζει τη νεαρή Φιλουμένα σε έναν οίκο ανοχής. Την ερωτεύεται την παίρνει στο σπίτι του και η Φιλουμένα τον υπηρετεί με αφοσίωση. Τα χρόνια περνούν και 20 χρόνια μετά ο Σοριάνο ετοιμάζεται να παντρευτεί μια πολύ νέα γυναίκα, χωρίς όμως να έχει υπολογίσει την απάντηση… της Φιλουμένα.

Η Ελένη Ράντου διατηρώντας όλα τα στοιχεία του έργου του Εντουάρντο ντε Φίλιππο έχτισε από την αρχή την ιστορία της Φιλουμένα φωτίζοντας την όχι μόνο σαν σύμβολο μητρότητας αλλά και σαν αποτέλεσμα κοινωνικού αποκλεισμού.

Τα θεαματικά σκηνικά της παράστασης με φόντο τα σοκάκια της Νάπολης είναι του Μανόλη Παντελιδάκη και τα εξαιρετικά κοστούμια της Ντένυς Βαχλιώτη.

Ηθοποιοί

Ελένη Ράντου
Γιάννης Βούρος
Βίλμα Τσακίρη
Τάσος Γιαννόπουλος
Κατερίνα Γερονικολού
Ντίνα Αβαγιανού
Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Νίκος Σταυρακούδης
Μαρσέλα Λένα
Αναστασία Σιωπίδου
Παναγιώτης Καρμάτης
Νεκτάριος Φαρμάκης
Γιώργος Αλεβυζάκης

Συντελεστές

Συγγραφέας: Εντουάρντο ντε Φίλιππο
Απόδοση κειμένου - Διασκευή: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένυ Βαχλιώτη
Μουσική: Nalyssa Green
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

Στοιχεία θεάτρου

Ιπποκράτους 7
Αθήνα
Τηλ. 210 3626596