Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ

Κωμωδία
από 23/5/2018 έως 23/5/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ - Θέατρο: Bar Theater

Αναλυτική περιγραφή

Η κωμωδία "Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή & μετάφραση Νίκης Τριανταφυλλίδη, εκδόσεις Βακχικόν, προσαρμοσμένη για να ανέβει με σύγχρονο τρόπο σε bar theater, σε σκηνοθεσία Ζωής Τριανταφυλλίδη, παίζεται για 2η συνεχή χρονιά.

Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι κυράδες του Ουίνδσορ, όμως, που εκτός από χαρούμενες, είναι και τίμιες τον βάζουν στην θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.

Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο από τον Σαίξπηρ, είναι πιθανό να ανεβάστηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602.

Αυτή η υπεροψία του ατόμου "σε μένα όλα επιτρέπονται" - η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους, σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ "σύγχρονο ήρωα" και μάλιστα χωρίς να του χρειάζεται η γραφική κοιλιά. Αυτός που νοιώθει εξυπνότερος απ’ τους άλλους, που θεωρεί ακαταμάχητο τον εαυτό του είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του

εκείνοι που νομίζει πως τους παίζει στα δάχτυλα.

Οι θεατές σαν τις Εύθυμες κυράδες παρακολουθούν αυτόν τον υψηλότερα ιστάμενο αλλά όμως χρεωκοπημένο να γίνεται ρεζίλι.

Ηθοποιοί

Στάθης Γεωργόπουλος
Ζωή Τριανταφυλλίδη
Ιωάννα Προσμίτη
Δέσποινα Παντελίδου

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Διασκευή - Μετάφραση: Νίκη Τριανταφυλλίδη
Σκηνοθεσία: Ζωή Τριανταφυλλίδη
Κουστούμια: Χριστίνα Μπλιθικιώτη
Τεχνικός ήχου & φώτων: Ηλίας Πολίτης

Στοιχεία θεάτρου

Διάφορες περιοχές