Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε

Δράμα
από 22/11/2018 έως 10/1/2019
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε - Θέατρο: Ροές

Σύντομη περιγραφή

“Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε”, για δεύτερη χρονιά, από την ομάδα “Art Vouveau ” στο θέατρο Ροές. Ένα βωβό νουάρ δράμα, βασισμένο στο θεατρικό έργο «Η παρεξήγηση» του Αλμπέρ Καμύ. Η Αrt Vouveau, πίστη στην καλλιτεχνική της ταυτότητα, παντρεύει το βωβό σωματικό θέατρο με την ζωντανή μουσική, δημιουργώντας μια μαγική θεατρική εμπειρία υπό την καθοδήγηση του έμπειρου σκηνοθέτη /ηθοποιού /ακροβάτη Camilo Bentancor.

Αναλυτική περιγραφή

Μια ερημωμένη από τους πολέμους χώρα. Ένα απομακρυσμένο χωριό. Ένα απομονωμένο πανδοχείο δίπλα στο ποτάμι. Ένας άντρας επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στον τόπο που μεγάλωσε για να ανταμώσει την χήρα μητέρα του και την αδερφή του.

Οι δύο γυναίκες που διαχειρίζονται το πανδοχείο, προσπαθώντας να επιβιώσουν, δολοφονούν και ληστεύουν τους λιγοστούς πελάτες. Όταν δεν θα αναγνωρίσουν τον συγγενή τους, αυτός θα αποφασίσει να υποδυθεί τον πελάτη που ψάχνει για δωμάτιο...

-----------------------------------

Ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας και φιλόσοφος Αλμπέρ Καμύ γράφει την Παρεξήγηση το 1942 κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό το θεατρικό έργο μαζί με το “Ο Καλιγούλας”, το εμβληματικό “Ο Ξένος” και τα φιλοσοφικά δοκίμια “Ο μύθος του Σίσυφου” και “Ο Επαναστατημένος Άνθρωπος” συμπληρώνουν τη μελέτη του σπουδαίου στοχαστή πάνω στο παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο ίδιος δήλωσε για την Παρεξήγηση: “Αυτό είναι το έργο που με αντιπροσωπεύει περισσότερο”.

Η ομάδα Art Vouveau στη δεύτερη δουλειά της αντλεί υλικό από το κινηματογραφικό είδος του νουάρ των δεκαετιών ’40-’50. Ο Camilo Bentancor βασίζει την σκηνοθεσία του στη χρήση εκφραστικών μασκών φτιάχνοντας ένα σωματικό εικαστικό νουάρ. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου τέσσερις ηθοποιοί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής αφηγούνται, χωρίς τη χρήση λόγου, μια σκοτεινή ιστορία εμποτισμένη με τις φιλοσοφικές θέσεις του Αλμπέρ Καμύ. Εγκλωβισμένοι χαρακτήρες, θύτες και θύματα την ίδια στιγμή, σε καλούν να τους παρατηρήσεις, χωρίς να τους κρίνεις, ή όπως θα έλεγε ο Καμύ, χωρίς να τους δικάσεις.

-----------------------------------

Σκηνοθετικό σημείωμα:

"Κύριο εκφραστικό μέσο του ηθοποιού είναι το σώμα του. Αυτή τη σωματική γλώσσα οφείλει να την επανασυνειδητοποιήσει, με άλλα λόγια να την απαλλάξει από τη δυνάστευση του λόγου, να την ενσωματώσει στην τέχνη του, να της δώσει ζωή και να την επαναφέρει σε λειτουργία. Για να το καταφέρει, πρέπει να ασκεί αδιάλειπτα τη γλωσσική και εκφραστική δύναμη του σώματος του, να επεξεργάζεται συνεχώς πραγματικούς τύπους που βρίσκονται γύρω του, και να επιδιώκει να παραμείνει άνθρωπος". Camilo Bentancor

Ηθοποιοί

Αφροδίτη Κλεοβούλου
Θανάσης Μεγαλόπουλος
Φοίβος Συμεωνίδης
Δανάη Τίκου

Συντελεστές

Συντονισμός - Σκηνοθεσία: Camilo Bentancor
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Σελέκος
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μαργκάς
Κατασκευή Μασκών: Camilo Bentancor, Alfredo Iriarte
Φωτογραφίες - Video: Μαρία Αγγελή, Στάθης Γαλαζούλας
Σχεδιασμός αφίσας - Εικονογράφηση: Μανόλης Αλμπάνης
Δημόσιες Σχέσεις - Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Στο πιάνο: Γιάννης Σελέκος
Στα κρουστά: Γιώργος Σμακ

Video

Στοιχεία θεάτρου

Ιάκχου 16
Γκάζι
Τηλ. 210 3474312