Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα

Παιδικό
από 29/9/2018 έως 23/12/2018
4,9 από 65 αξιολογήσεις
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα - Θέατρο: Ακροπόλ

Σύντομη περιγραφή

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», θεατρική διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη που έχει συγκινήσει όλους τους Έλληνες, στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ. Ένα έργο ύμνος για το σχολείο, το βιβλίο και το δάσκαλο! Το εμβληματικό αυτό έργο αποτελεί την ηθογραφία μιας άλλης εποχής, τόσο κοντινής και μακρινής ταυτόχρονα. Θα καταφέρει ο αγαπημένος μας Μέλιος να αποκτήσει τη μόρφωση που τόσο πολύ επιθυμεί;

Αναλυτική περιγραφή

Η ελληνική μας επαρχία και οι άνθρωποί της, τα παιδικά όνειρα και τα πρώτα αθώα ερωτικά σκιρτήματα, ο αγώνας για μια επιβίωση διαφορετική από τη συνηθισμένη, αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά του θεατή.

Ένα ορφανό, χαρισματικό αγόρι, ο Μέλιος, διψάει για μόρφωση. Η λαχτάρα του για μάθηση του δίνει ώθηση και φτερά. Φως, στήριγμα και οδηγός, ο Δάσκαλός του ο καλός, τον βοηθάει να φύγει απ’ το χωριό και να πάει στην πόλη να μορφωθεί.

Αγωνίζεται να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, ζει μια μεγάλη περιπέτεια και παίρνει δύναμη από τα γράμματα. Τα γράμματα που αγαπά και ζει μόνο γι’ αυτά!

Ένας πολυάριθμος θίασος πλαισιωμένος από εξαιρετικούς συντελεστές καθώς και οι εξαίσιες μουσικές του συνθέτη Θωμά Καραχάλιου απογειώνουν την ψυχή και τη σκέψη των θεατών. Η σκηνοθεσία της δασκάλας Ειρήνης Ιακώβου κάνει το έργο απλό, βαθύ και κατανοητό για όλα τα παιδιά. Προσφέρει μια θεαματική μεταφορά του λογοτεχνικού κειμένου στη σκηνή.

Ένα θεατρικό ουσιώδες, φροντισμένο από κάθε άποψη τέχνης. Ένα εκπαιδευτικό διαμάντι που υπενθυμίζει την σημασία των ηθικών αξιών!

-----------------------------------

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Ο Μενέλαος Λουντέμης ανήκει στους Έλληνες λογοτέχνες του μεσοπολέμου που στράφηκαν προς τον κοινωνικό ρεαλισμό, με έντονη βιωματική γραφή, και συμβολικά στοιχεία. Το βλέμμα του είναι στραμμένο στο παιδί και στο δράμα του: εσωτερικό, ψυχολογικό και κοινωνικό.

Το παιδί ως θεατής θα νιώσει πώς είναι να πιστεύει σε κάτι που αξίζει με πάθος και να το επιδιώκει με κάθε κόστος. Θα αντιληφθεί πόσο αξίζει να τολμά και να αγωνίζεται για τα πνευματικά αγαθά.

Στόχος της θεατρικής αυτής δραματουργίας είναι να αισθανθούν τα παιδιά την ανάγκη να ταυτιστούν με τον αδαμάντινο χαρακτήρα του Μέλιου!

Ηθοποιοί

Θανάσης Βισκαδουράκης
Σπυρίδων Ιωάννου
Άρτεμις Ματαφιά
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Κωνσταντίνος Πασσάς
Δημήτρης Μαργαρίτης
Νεφέλη Σταμούλη
Γαλήνη Γυρτάτου
Βαλεντίνα Βεκκίνι
Δημήτριος Μικιός
Τζανής Ρίνος
Κωνσταντίνος Παράσης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Θεατρική διασκευή: Ειρήνη Ιακώβου
Μουσική: Θωμάς Καραχάλιος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφίες: Δημήτριος Μαργαρίτης
Video: Βαγγέλης Τσαρούμης
Σκηνικά: Στέλιος Κουτρούλης

Video

Στοιχεία θεάτρου

Ιπποκράτους 9-11
Αθήνα
Τηλ. 210 3648303

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.4
Facebook: 4.7