Έλληνες φιλΈλληνες

Μουσική
από 24/6/2017 έως 24/6/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Έλληνες φιλΈλληνες - Θέατρο: Μέγαρο Μουσικής

Αναλυτική περιγραφή

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά παρουσιάζει στις 24 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Αλ. Τριάντη» το μουσικό έργο «Έλληνες φιλΈλληνες».

Ένα πρωτότυπο μουσικό έργο για την Ελλάδα έτσι όπως την είδαν να μεταμορφώνεται Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες, ιστορικοί, συγγραφείς και ποιητές, περιηγητές και φιλέλληνες.

H μουσική συναντά την ποίηση Ελλήνων και Φιλελλήνων ποιητών θυμίζοντάς μας πόσο σημαντική γίνεται η τέχνη όταν μπορεί και εκφράζει το αίσθημα της συμπάθειας, της συμμετοχής και της αγάπης σε κάθε τι που αγωνίζεται και επιμένει..

Από τον Πούσκιν στον Παλαμά και από τον Βαλαωρίτη στον Λόρδο Βύρωνα, το μήνυμα της συμμετοχής και της αγάπης στην Ελλάδα μεταφέρεται ακέραιο και ορμητικό με την δύναμη των φωνών σπουδαίων καλλιτεχνών.

Την μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου.

Την συναυλία συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Μια μεγάλη παραγωγή του Δήμου Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, την Περιφέρεια Ηπείρου και τα Πανεπιστήμια: Ιωαννίνων, Βαρσοβίας, Λούντ, Βερσαλλιών, Μονάχου, Σάσσαρι Υπό την Αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ

Συντελεστές

Τραγουδούν: Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Σταμάτης Χατζηευσταθίου
Διαβάζουν: Σταύρος Ζαλμάς, Δημήτρης Καταλειφός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίνα Νικολακοπούλου
-----------------------------------
Ενορχήστρωση: Άκης Κατσουπάκης
Παίζουν οι μουσικοί: Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Άκης Κατσουπάκης (πιάνο), Δημήτρης Μπαρμπαγάλας (κιθάρα), Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν), Βασιλική Μαζαράκη (βιολί), Mikhail Smirnov (βιόλα), Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο - κλαρίνο), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι)
Υπεύθυνος ήχου: Ηλίας Λάκκας
Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Παπαγεωργίου

Στοιχεία θεάτρου

Λεωφ. Βασιλίσης Σοφίας & Κόκκαλη 1
Αμπελόκηποι
Τηλ. 210 7282000