Ελιγμοί

Κοινωνικό
από 20/9/2017 έως 26/10/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ελιγμοί - Θέατρο: 104

Σύντομη περιγραφή

Πότε η άσκηση εξουσίας υπερβαίνει τα όρια και ισοδυναμεί με κατάχρηση εξουσίας; Ποιος ο ρόλος του θύτη και ποιος του θύματος, όταν το ίδιο το άτομο έχει την ελευθερία να «ελίσσεται» στην προσπάθειά του να πετύχει τους στόχους του; Ποιος ο ρόλος του κοινωνικού συστήματος;

Αναλυτική περιγραφή

Η επιτυχημένη παράσταση «Ελιγμοί» του Ισπανού συγγραφέα Eduardo Galan επιστρέφει για δεύτερη σεζόν επιτυχίας στο Θέατρο 104 σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά. Το έργο που ανέβηκε σε πανελλήνια πρώτη θα παρουσιαστεί για 10 μόνο παραστάσεις.

-----------------------------------

Ένα ζευγάρι, ο Ντάριο και η Μπελέν -ο πρώτος ηθοποιός και η δεύτερη στρατιωτικός- προσπαθούν να «ελιχθούν» και να βγουν αλώβητοι από την πραγματικότητα που τους περιβάλλει, παλεύοντας με την αλήθεια που αποδεικνύεται πιο σκληρή από το ψέμα.

Ένας υπολοχαγός και ένας σκηνοθέτης τους φέρνουν αντιμέτωπους με την εξουσία, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Εξουσία στην τέχνη και εξουσία στον πόλεμο.

Όσο κι αν οι ήρωες επιχειρούν να «αν-ελιχτούν», το κοινωνικό σύστημα επεμβαίνει, περιορίζοντας τα περιθώρια τους και στερώντας τους την ικανότητα να εξουσιάζουν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ηθοποιοί

Χρήστος Καπενής
Αλέξανδρος Νταβρής
Γιώργος Κοσκορέλλος
Αλεξάνδρα Χασάνη

Συντελεστές

Συγγραφέας: Eduardo Galan
Μετάφραση: Μαρία Φωτεινάτου
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Λυδία Τριγώνη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Κασσιανή Λεοντιάδου
Ενδυματολόγος: Σοφία Λεγάτου
Φωτογραφία promo - Artwork: Γιώργος Γιαννίμπας

Στοιχεία θεάτρου

Ευμολπιδών 41
Γκάζι
Τηλ. 210 3455020