Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

Ποιητικό
από 16/11/2017 έως 3/12/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ελεύθεροι Πολιορκημένοι - Θέατρο: Bios

Αναλυτική περιγραφή

Η Ομάδα ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζει τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονυσίου Σολωμού, στην κεντρική σκηνή του Bios σε μια παράσταση που επιδιώκει να μας ταξιδέψει στον επίκαιρο όσο ποτέ λόγο του εθνικού μας ποιητή και στο άχρονο και σπαραχτικό βάθος της ποίησης του.

Ο ηρωικός αγώνας των Μεσολογγιτών κατά τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου (1825-1826) ενέπνευσε το Διονύσιο Σολωμό να γράψει ένα από τα σημαντικότερα ποιήματα στην ιστορία της ελληνικής ποίησης και λογοτεχνίας. ‘Ένας ύμνος στην ανθρώπινη ελευθερία σε μια σειρά από συγκλονιστικές εικόνες εντός και εκτός των τειχών του Μεσολογγίου και η εξιστόρηση ενός άνισου αγώνα εντός και εκτός του ανθρώπου που δε μπορεί να πάψει να διεκδικεί και να ονειρεύεται.

-----------------------------------

Για τους Ελευθέρους Πολιορκημένους

Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ποιητικά έργα του Σολωμού. Πρόκειται για ένα έργο ζωής, που το δούλευε πάνω από είκοσι χρόνια, χωρίς ποτέ να το ολοκληρώσει. Γράφτηκαν τρία διαφορετικά σχεδιάσματα ενώ το ποίημα εμφανίζεται με τέσσερις διαφορετικούς τίτλους: α) “Το Μεσολόγγι”, β) “Οι αδερφοποιτοί”, γ) “Το Χρέος” και δ) “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”. Στα τρία σχεδιάσματα προτάχθηκαν οι “Στοχασμοί” του ποιητή, γραμμένοι στα ιταλικά.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος
Δραματουργική επεξεργασία: Ειρήνη Δράκου, Δημήτρης Μπίτος
Σκηνικά - Κοστούμια: Νόρα Δεληδήμου
Διαδραστική ηχητική εγκατάσταση: Λάμπρος Πηγούνης
Φωτισμοί: Νύσσος Βασιλόπουλος
Ερμηνεία: Ειρήνη Δράκου

Στοιχεία θεάτρου

Πειραιώς 84
Κεραμεικός
Τηλ. 210 3425335