Είναι εντάξει… ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες

Κοινωνικό
από 22/2/2018 έως 30/3/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Είναι εντάξει…  ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες - Θέατρο: Μπιπ

Αναλυτική περιγραφή

Μία γυναίκα ξεκινάει τη διαδρομή της προς την αποδοχή του εαυτού μέσα από μια σειρά συνεδριών ή αποφυγής τους. Σύμμαχος και αντίπαλος ο εαυτός της.

Μια οργανική παράσταση με δύο ηθοποιούς ή ένα πρόσωπο που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του αντιμετωπίζοντας το τραγελαφικό της ζωής. Η σχέση με τον εαυτό, με τον Άλλο, με τον ψυχοθεραπευτή, με τον έρωτα, με την παιδική ηλικία, με τις ματαιώσεις και τα τραύματα μπορεί να είναι μία μάχη, πολλές φορές άνιση, μπορεί να είναι κι ένας χορός. Γιατί έτσι είναι η ζωή. Και είναι εντάξει…

-----------------------------------

 Λίγα λόγια για το «Είναι εντάξει…ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες»

«Είναι εντάξει», μια φιλοσοφία ζωής για την αποδοχή του εκάστοτε συναισθήματος που μας κατακλύζει ακόμα κι όταν είναι δυσάρεστο, ακόμα κι όταν «δεν ξέρω τι νιώθω»…

Για μένα από εκεί ξεκίνησαν όλα. Από αυτή την φράση, που την άκουσα πριν από χρόνια στην πρώτη μου συνεδρία με την ψυχοθεραπεύτρια μου. 

Στην δική μου ψυχοθεραπευτική εμπειρία η πολυπόθητη αυτογνωσία προκύπτει από την δημιουργία μιας σχέσης (θεραπευτή - θεραπευόμενου). Χωρίς αυτή την σχέση, χωρίς αυτό το μοίρασμα τίποτα δεν είναι εφικτό. 

Έτσι και στην ζωή χρειάζομαι να μοιραστώ για να υπάρξω. Ακόμα κι όταν είμαι μόνη, θα μοιραστώ με τον ίδιο μου τον εαυτό.

Έτσι προέκυψε και το «Είναι εντάξει…ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες», να γίνει ένας «μονόλογος για δύο». Μ’ αυτό τον τρόπο καταρρίπτω μέσα μου την αντίληψη ότι σ’ αυτή την ζωή είμαστε μόνοι. Όταν αποδεχόμαστε ότι «είναι εντάξει να είμαι θυμωμένος, λυπημένος, χαρούμενος, ακόμα και να μην ξέρω πως νιώθω» ξεκινάμε ένα ταξίδι μοιράσματος και δημιουργίας σχέσεων με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Στο θέατρο χωρίς την δημιουργία σχέσεων με τον συνάδελφο, το κείμενο, τον χώρο, τους ήχους, το φως, τους θεατές δεν μπορείς να υπάρξεις ούτε πάνω στην σκηνή, ούτε κάτω από αυτήν.

Ο στόχος μας λοιπόν με την Χριστίνα Χριστοφή ήταν να μοιραστούμε την ανάγκη μας να συνυπάρχουμε, με εφαλτήριο την εμπειρία της ψυχοθεραπείας και όχημα την θεατρική τέχνη. Την ευχαριστώ γι’ αυτό το δημιουργικό ταξίδι, γι’ αυτή την σχέση.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην θεραπεύτρια μου Ελευθερία Καλογιάννη και την αγαπημένη μου φίλη Ευρώπη Παπαδοπούλου. Δύο πολύ ουσιαστικές σχέσεις ζωής, που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία του «Είναι εντάξει…ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες». | Αντιγόνη Πανταζή, 27/12/2017

Συντελεστές

Θεατρικό έργο: Αντιγόνη Πανταζή
Σκηνική σύνθεση - Ερμηνεία: Αντιγόνη Πανταζή, Χριστίνα Χριστοφή
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Φωτογραφίες: Δημήτρης Λαζάρου

Στοιχεία θεάτρου

Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων
Κυψέλη
Τηλ. 213 0344074