Είμαι

Μουσικοθεατρικό
από 27/2/2018 έως 27/3/2018
  (3,0 / 5,0) από 1 κριτική
ΓΕΩΡΓΙΑ  
1 Μαρτίου 2018
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ Ζ. ΚΑΡΟΥΝΗ.. ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ.. ΜΠΡΑΒΟ!!!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Παράσταση: Είμαι - Θέατρο: Ροές

Σύντομη περιγραφή

Μία πρωτοποριακή μουσικό - θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα. Ο Χρήστος Δήμας με την ιδιαίτερη σκηνοθετική και κινηματογραφική του ματιά, πότε εξαϋλώνει τις μορφές και πότε τις φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τον ερμηνευτή να του ψιθυρίσουν τα αρχέγονα μυστικά τους, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ονείρου, μνήμης και πραγματικότητας.

Αναλυτική περιγραφή

Ο Ζαχαρίας Καρούνης μετά από την μεγάλη θεατρική επιτυχία που γνώρισε η παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, στην οποία είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια, τώρα μας προτείνει την μουσική παράσταση «ΕΙΜΑΙ».

Το «ΕΙΜΑΙ» είναι το ριζικό του καθένα από εμάς ξεχωριστά, είναι όσα ζήσαμε και ίσως μας λείπουν, είναι αυτά που μας διηγήθηκε η γιαγιά μας και τα ξεχάσαμε.

Ο ουρανός, η θάλασσα, το βουνό, η γη, τα πουλιά, το μανιάτικο μοιρολόι, τα παραμύθια, η μάνα, το τραγούδι, τα πανηγύρια, οι ψαλμοί, το παιχνίδι και μετέπειτα η πόλη, η μοναξιά, οι συνεργασίες, οι σχέσεις που χάνονται, η αγάπη, όλα αυτά που είμαστε που φέρουμε σαν εμπειρίες, αυτά τα στοιχεία συνιστούν το «ΕΙΜΑΙ», αυτά τα στοιχεία συνόδευσαν και το Ζαχαρία Καρούνη στην μέχρι τώρα πορεία του.

Στο «ΕΙΜΑΙ» θα παρακολουθήσουμε το Ζαχαρία Καρούνη να μας αφηγείται και να μας τραγουδάει με τον μοναδικό του τρόπο τραγούδια της παράδοσης έτσι όπως του τα δίδαξε η δασκάλα του Δόμνα Σαμίου, τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως του Σταύρου Ξαρχάκου με τον οποίο έχει στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια, αλλά και τραγούδια από τα βαλκάνια και από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά σε μουσική δική του με τίτλο «Αποστολή».

Τέσσερις σολίστες μουσικοί καταθέτουν το μουσικό τους κόσμο στο τελετουργικό του «ΕΙΜΑΙ» και συμβάλλουν καταλυτικά στην απόδοση των κειμένων και των τραγουδιών .

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας διαφορετικής μουσικής παράστασης για το κοινό κάθε ηλικίας που θα καταφέρει να αφυπνιστεί, να ενώσει την απόλαυση με την μουσική, την σκέψη με τις εμπειρίες και να δει κομμάτια από την ζωή, την καθημερινότητά του, τα όνειρά του και δρόμους που θέλει να ακολουθήσει..

Η παράσταση «ΕΙΜΑΙ» πήρε τον τίτλο της από την ποιητική συλλογή του Γιάννη Μ. Καρούνη που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Οδός Πανός.

Συντελεστές

Τραγούδι - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Σκηνικά - Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
3dcomposition: Κωνσταντίνος Γαρίνης
Κείμενα: Ζαχαρίας Καρούνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου
Μουσικοί: Πιάνο - Νίκος Βελιώνας, Γκάιντα, Κλαρίνο, Καβάλ - Δημήτρης Μπρέντας, Κόντρα Μπάσσο - Θοδωρής Κουέλης, Κρουστά - Κωνσταντίνος Καλατζής
Σχεδιασμός αφίσας: Πάνος Παπαϊωάννου
Οργάνωση Παραγωγής: Τέχνης Πολιτεία

Στοιχεία θεάτρου

Ιάκχου 16
Γκάζι
Τηλ. 210 3474312

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.2
Facebook: 4.0