Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης

Μονόλογος
από 22/10/2017 έως 6/5/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης

Σύντομη περιγραφή

Στο Θέατρο Στοά ο μονόλογος της Νάνσης Τουμπακάρη "Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης" που ερμηνεύει ο Θανάσης Παπαγεωργίου, βασισμένος στις αφηγήσεις του ίδιου του Μάρκου έτσι όπως καταγράφηκαν στο βιβλίο ‘’Μάρκος Βαμβακάρης, Αυτοβιογραφία’’ που επιμελήθηκε η Αγγελική Βέλλου-Κάϊλ.

Αναλυτική περιγραφή

Η ζωή του βασανισμένου ποιητή, συνθέτη, μπουζουξή και τραγουδιστή, του μεγάλου ρεμπέτη, του αριστοκράτη μάγκα που με το έργο του καθόρισε την πορεία του αστικού λαϊκού τραγουδιού, συμπυκνώνεται μέσα στην εξομολόγηση - συνέντευξη που έδωσε το 1969, τρία χρόνια πριν τον θάνατό του.
Όπως λέει ο ίδιος “Παίρνω το θάρρος να εκθέσω τα αμαρτήματά μου στον κόσμο. Σ’ έναν κόσμο που εγώ του τραγούδησα τις χαρές του, τις λύπες του, τα πλούτη του, τη φτώχεια του, την ορφάνια του, την ξενιτιά του. Αυτός ο κόσμος θέλω να γίνει ο εξομολόγος μου”.
Ωστόσο η εξομολόγησή του δεν αποτελεί απλά μια αφήγηση των γεγονότων της ζωής του αλλά μια, εκπληκτικής καθαρότητας, θαρραλέα μαρτυρία της εποχής του.
Τα 150 περίπου τραγούδια του, γραμμένα μέσα από την εσωτερική του ανάγκη να εκφράσει εκείνο που τον βασάνιζε, δικαιώνουν την άποψη του μελετητή του ρεμπέτικου Παναγιώτη Κουνάδη ότι πρόκειται για τον “εν δυνάμει αναρχικό πατέρα της μεγάλης παρέας της μαγκιάς του Πειραιά”.
Ο γιος του Στέλιος θα επενδύσει την παράσταση με μερικές από τις μελωδίες του ίδιου του Μάρκου, έτσι όπως τις άκουσε και τις διδάχτηκε από εκείνον.

Συντελεστές

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του ερμηνευτή
με σκηνικό και κοστούμια της Λέας Κούση
και μουσική επιμέλεια του σκηνοθέτη

Στοιχεία θεάτρου

Μπισκίνη 55
Ζωγράφου
Τηλ. 210 7702830

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.8
Facebook: 4.7