Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες

Παιδικό
έως 21/4

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες - Θέατρο: Το Τρένο στο Ρουφ

Σύντομη περιγραφή

Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες, ένα φανταστικό ταξίδι που ξεκινάει με… τρένο στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά;

Αναλυτική περιγραφή

Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα.

Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική!

Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα;

Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα αναχωρήσουν για τη Χώρα της Σκέψης, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο έργο αυτό.

Πραγματεύεται, επίσης, την όποια αίσθηση ανωτερότητας και εξουσίας που δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου, απορρίπτοντας, έτσι, όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας. Την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι!

Παιχνιδιάρικη διάδραση με τα παιδιά υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, αφού στο υπέροχο βαγόνι - φουαγιέ του τρένου, οι ηθοποιοί υποδέχονται τα παιδιά και τα εισάγουν στο Θεατρικό Βαγόνι προκειμένου να συνταξιδέψουν!

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, με πολλές επιτυχίες όπως: «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», «Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των Ήχων», «Απαγορεύεται η Μουσική!», «Μίλα και Σουτ», «Ο κόσμος ανάποδα» κ.α. παρουσιάζει τώρα την μαγευτική παράσταση «Δύο Ξεροκέφαλες Κουτάλες» για 4η συνεχή χρονιά, για τους μικρούς και μεγάλους θεατές που δεν πρόλαβαν ακόμα να δουν την παράσταση!

Ηθοποιοί

Τάσος Δημητρόπουλος
Θανάσης Ισιδώρου
Δημοσθένης Ξυλαρδιστός

Συντελεστές

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Στίχοι - Κοστούμια: Έμη Σίνη
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Ηχογράφηση: Γιώργος Ζιώτας
Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης
Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις: Χρήστος Καρυώτης

Video

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ
Γκάζι
Τηλ. 210 5298922, 693 7604988

Παρατηρήσεις

  • Κρατήσεις για καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία (9.30 & 11.00) στα τηλέφωνα: 210-8674657, 210-8665144 (Δευτ - Παρ 9.30 - 14.30) και στο theatropol@otenet.gr